Prostorije Boćarskog doma u Zagrebu 11. studenoga bile su mjesto izbora novoga vodstva Udruge Duvnjaka Zagreb koja, kao što joj samo ime kaže, kroz razne aktivnosti okuplja Duvnjake koji rade i žive u glavnome gradu Republike Hrvatske.

Novoizabrani predsjednik je Ivan Beljan. Potpredsjednik je Marko Bokanović, a tajnica Udruge i dalje je Sara Šumanović.

Cilj Udruge je između ostalog povezati sve Duvnjake koji žive, rade ili studiraju u Zagrebu kroz čuvanje, promicanje i širenje hrvatskoga jezika, duhovnosti i kulture duvanjskoga kraja i to organiziranjem i sudjelovanjem u kulturnim, športskim i duhovnim događajama u domovini i inozemstvu.

Udruga je osnovana 2009. godine i od tada je realizirala brojne projekte poput malonogometne lige, humanitarnih akcija za potrebite, Duvanjsko livanjsku noć za studente, svete mise za Duvnjake i prijatelje koju planiraju i ove godine organizirati u prosincu. Također gostovali su na raznim kulturnim događanjima s folklornom i dramskom sekcijom.

Članom udruge može postati svaka osoba koja ima prebivalište ili je podrijetlom iz Tomislavgrada.

Ovim putem novoizabrano vodstvo poziva sve one koji nisu članovi da to postanu i da svojim idejama i radom pomognu i obogate Udrugu. Rad Udruge možete pratiti preko facebook stranice  Udruga Duvnjaka Zagreb i na Instagramu, priopćenje je iz Udruge Duvnjaka Zagreb

www.tomislavnews.com /UDZ

www.udz.hr
www.duvnjaci-zg.pondi.hr
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top