Ivana Pačar rođena je u duvanjskome selu Mrkodolu, živi u Zagrebu, uspješna tekvondašica, nositeljica brojnih medalja, svjetskih i hrvatskih, a već drugu godinu studira u Kini - u Hong Kongu i vrlo je aktivna u svim humanitarnim akcijama...

 

Ivana se upravo priprema trčati veliku humanitarnu utrku u Hong Kongu, koja će biti 2. prosinca, 2017. godine.

Pitali smo je kako je dospjela na listu sudionika, jesu li trebale neke kvalifikacije?

- Da, imali smo kvalifikacije za utrku, zato što je jako fizički zahtjevna, a bilo je mnogo prijavljenih. Trči se štafeta tijekom 24 sata, 8 ljudi se izmjenjuje i svatko od nas trči otprilike 40 kilometara-napisala nam je Ivana.

Kakva je to utrka?

- To je u biti dobrotvorna utrka s ciljem suzbijanja modernog ropstva-

Možeš li na taj cilj, svrhu utrke, malo bolje objasniti, što podrazumijevaš pod modernim ropstvom?

 -Mnogi pogrešno smatraju kako je ropstvo stvar prošlosti i da se događa samo u nekim drugim, nama dalekim državama. Ja dolazim na utrku iz  Hrvatskoj, u kojoj, po mojim spoznajama, živi više od 17000 robova. Meni se ovaj broj činio prevelikim zato što kao i većina imam potpuno krivu predodžbu ropstva. Rob u 21. stoljeću nije više samo čovjek u lancima. Suvremeno ropstvo uključuje mnoge druge osobine, od trgovine ljudima, preko dužničkog ropstva, do prisilnog rada i prostitucije. spremno odgovara Ivana.

Koliko vremenski traje utrka?


-Dakle, 2. prosinca ove godine po drugi put ću sudjelovati u 24-satnoj utrci, događaju koji je u potpunosti organiziran od strane studenata i u tijeku je prikupljanje sredstva za suzbijanje suvremenog ropstva. 
Mojih 24 sata trčanja ne mogu se usporediti s onima koji cijeli život provedu trčeći, iskorišteni su i trpe nepravdu.  Ne mogu se usporediti, ali mogu napraviti korak ka promjeni. Moto ove utrke je : 
"Zapamtite, svijet neće uništiti oni koji čine zlo već oni koji ih promatraju i ne poduzimaju ništa!"

Kako sam već rekla, u tijeku je prikupljanje donacija, pa pomozite nam napraviti promjenu i donirajte: https://24hourrace.give.asia/…/li_po_chun_united_world_coll…

www.tomislavnews.com

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top