11.11. 2017 . godine, 13.14 sati stigla je dojava na dežurni broj GSS Hercegbosanske županije od lovaca koji nisu mogli stupiti u kontakt sa svojim kolegom.

Nakon iscrpnog razgovora sa lovcima utvrđena je približna lokacija izgubljenog lovca koji se nalazio u predjelu brda Malinovac na planini Dinari iznad sela Ćaić općina Livno.

U području lošeg signala ipak smo stupili u kontakt sa lovcem koji je uslijed nagle promjene vremena velike oblačnosti i loše vidljivosti jednostavno zalutao. Nakon nekoliko sati lutanja kroz jako težak i nepregledan teren uspio sići u 14.14 sati, na cestu gdje su ga dočekali kolege lovci i pripadnici GSS HBŽ. Istodobno je angažiran i pripravan bio cijeli Savez GssuBiH i pripadnici specijalne policije MUP HBŽ pošto se bližila noć i bila je velika potreba za što bržom intervencijom. Ovaj put je sve na sreću dobro završilo gdje su kolege lovci ispravno postupili i nisu stvari prepustili slučaju nego su pravovremeno pozvali gorsku službu spašavanja, priopćeno je iz GSS HBŽ.

www.tomislavnews.com

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top