U većini crkava Duvanjskog dekanata jutros su počele mise zornice, koje će biti služene u vrijeme Došašća.

Spomen bazilika u Tomislavgradu jutros je bila prepuna, iako je bilo hladno,  temperatura je bila minus 7 stupnjeva C. Misno slavlje predvodio je fra Sretan Ćurčić, duvanjski gvardijan, uz koncelebraciju fra Slavena i fra Marija


U svitanje, u zoru, jutros su se duvanjski vjernici uputili prema crkvama, u kojima je u 6 sati započelo služenje tradicionalnih misa Zornica, koje će biti služene  u vrijeme Adventa.
Po dobrom običaju, Spomen bazilika u Tomislavgradu bila je prepuna vjernika: i učenika sa školskim torbacima, koji su prije nastave došli na Zornicu, i radnika koji su radni dan započeli misom Zornicom, i svih drugih vjernika, jer su mise zornice posebna pobožnost, pokora, mnogi se odriču malo duljeg sna u svitanje.


Na početku jutrošnje mise zornice u Spomen bazilici u Tomislavgradu, fra Sretan je zahvalio vjernicima, svojim župljanima, na njegovanju tradicije, na velikom dolasku na mise u osvit dana, jer, kako je istaknuo, godinama vjernici ove župe na svim zornicama ispune crkvu.
U vrijeme zornica vjernici se mogu ispovjediti, pričestiti, a što je najvažnije, u vrijeme Adventa, u predbožićno vrijeme, pripremaju su na susret s Kristom.

www.tomislavnews.com/ Foto: Ivan Čamber Žilić

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top