Za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a, podružnice Tomislavgrad, na izbornom Saboru te udruge, održane u subotu u Tomislavgradu, većinom glasova izabran je Bože Radoš.

Za dopredsjednika Udruge izabran je Ilija Madunić, dok su novi članovi Vijeća Udruge Miro Radoš, Ivan Vukadin, Ivan Jolić, Zdravko Mioč i Josip Papić. Za članove Nadzornog odbora Udruge u novom mandatnom razdoblju izabrani su Ivan Baković, Ante Brajko i Petar Buljan, a u Sud časti imenovani su Tomislav Baković, Jure Crnac i Ivan Brigić.

Novoizabrani predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO-a podružnice Tomislavgrad Bože Radoš se u svom obraćanju zahvalio nazočnima na potpori, najavivši u svom četvorogodišnjem mandatu nekoliko smjernica u kojem pravcu bi trebala ići ova udruga. ''Zalagat ću se na izradi novog Pravilnika o odavanju počasti prilikom sahrana sudionika Domovinskog rata da se svaki dragovoljac i veteran mora sahraniti pod zastavom'', kazao je novoizabrani predsjednik Udruge. Dodao je također kako će se založit za podizanje spomen obilježja na ratištima gdje su poginuli i stradali tomislavgradski branitelji.

Najavio je također angažiranost na primjeni i implementaciji Zakona o dopunskim pravima branitelja te zajednički rad sa ostalim udrugama na razini HBŽ-a  na izmjeni tog zakona sukladno današnjim potrebama braniteljske populacije. Među buduće aktivnosti koje su spomenute na Saboru, Radoš se osvrnuo na pitanje pojedinih braniteljskih Zadruga i uključivanje branitelja u njih, izradi monografije o brigadi "Kralj Tomislav", uređenju prostorija za potrebe rada udruge kao i spomen sobe za poginule branitelje, vođenje brige o podignutim spomen obilježjima, izgradnji centralnog spomen obilježja za poginule i nestale u Domovinskom ratu te poticanje mjerodavnih na uvođenje u školske programe teme vezane za Domovinski rat.

www.tomislavnews.com/ Izvor : Fena

Gdje ste?

Vi ste na pravom mjestu, a pred vama je redizjanirani duvanjski portal, namijenjen, prije svih, onima rođenim na Duvanjskom polju ili porijeklom iz ovoga, prirodnim ljepotama i poviješću, bogatog kraja. 

Pratite nas.

 
Top