tomislavnews.com

FILIP BARTULIĆ : Luka ostani!

Luka, ostani!
Grmilo je u Rotterdamu na finalu Lige nacija. Oči cijele nacije su bile uprte u tog malog, a velikog čovjeka. Svi smo strepili da je to njegova zadnja utakmica u najdražem dresu.
Svi smo se kleli u Dalića, tog jednostavnog čovjeka koji odudara od svega onoga što treba medijima. On je čovjek koji je na još veću razinu digao ključ uspjeha hrvatskih generacija prije, a to je obitelj!
Perišić! Uz dužno poštovanje prema svim igračima reprezentacije, Ivan je najbolji i najkonstantniji igrač reprezentacije otkad postoji Hrvatska. Najvažniji golovi i borba do samog kraja, jednostavno Perija je vrh!
Da dalje na nabrajam, ima ih još!
Finale Lige nacija je bilo 18.lipnja 2023.godine!
Danas je 19. lipnja 2024.godine! Hrvatska je nakon poraza od Španjolske remizirala sa Albanijom. Smak svijeta. Neznalice. Lijenčine. **** im majku svima. Luka, mrš! Perišiću, mani se baluna! Brozoviću, pluća ti stala! Daliću, vodi opet svoje vjernike kod čovjeka u bijelom! Daliću, ajde opet pješači do Gospe i pitaj je za taktiku!
Komentari po portalima!
Pa dobro, jesmo li mi normalni? Nismo.
Više se Engleza u ovom trenutku tušira nego što postoji nas Hrvata. A šta je naša reprezentacija napravila u usporedbi na sve ostale? Razmazili su nas, jesu i previše. Jesmo li im zahvalni? Jesmo, ali izgleda samo dok pobjeđuju. Ma ustvari, mi smo nezahvalni.

Živimo na kredit cijeli život, ali reprezentaciji ne dajemo kredit nikakav. Moraju pobijediti, ne smiju se umoriti, inače su neuspješni, nevoljeni, omraženi. A možda je samo obrnuto, možda tražimo krivce i jedva čekamo tuđi neuspjeh kako bi skinuli misli sa svojih tužnih života?
Ova priča o reprezentaciji Hrvatske je kao priča o ocu i majci koji su se cijeli život lomili za svoju djecu, radeći naporno od jutra do sutra omogućavajući djeci baš sve. Ali jednom dolazi dan kada majka i otac od tereta ne mogu više raditi i financirati već odrasle ljude, u tom trenutku roditelj više nije ni voljen, ni tražen, ni mažen, ni pažen, nego je postao višak, višak koji je poslan u starački dom da bi križao dane na kalendaru do svoje smrti.
I da izgube sve utakmice do kraja mog života, dokle god nose sveti dres, za mene će uvijek biti pobjednici!
Gubila il’ dobila, zauvijek si moja voljena!
IZNAD SVIH – HRVATSKA!

www.tomislavnews.com/Piše: Filip Bartulić