TG Kultura/ZabavaTG Zanimljivosti

FOTO: UGODNO vam popodne iz lijepoga sela Mrkodola, u kojemu mirisno cvijeća cvjeta iz kamena!

Selo Mrkodol u općini Tomislavgrad smješteno je na jugu Duvanjskog polja, a široko kraško polje okruženo je brdima i planinama. Selo se nalazi na nadmorskoj visini od oko 900 metara. Mrkodol je smješten uz magistralnu cestu koja vodi od Tomislavgrada prema Posušju, dalje prema Mostaru.

Selo ima oko 700 stalnih stanovnika, a broj se povećava za najmanje još toliko u vrijeme ljetnih i zimskih odmora ili blagdana kada veći broj dolazi na odmor iz inozemstva gdje žive i rade najveći dio godine.

Neka nam bude dopušteno primijetiti i preporučiti: ljepšeg i ugodnijeg mjesta za život, za boravak teško je naći u Europi kao što je to maleno i tiho selo Mrkodol, u općini Tomislavgrad, u Bosni i Hercegovini, selo sa svom potrebnom infrastrukturom, prekrasnih i suvremeno opremljenih kuća oko kojih su uređeni cvijetnjaci i povrtnjaci… To je doista raj na zemlji, ali njegove prirodne ljepote, povijesne znamenitosti, bogata neistražena arheološka nalazišta (npr. Mrkodoljska gradina s izvorom Tajalicom, Grepčić…) i turistički potencijali nisu do sada dovoljno ni prepoznati ni iskorišteni?! Možda jednoga lijepoga dana to se i promijeni, a mi objavljujemo prekrasne fotografije Mrkodola i njegovih brda, na kojima samoniklo mirisno cvijeće niče iz kamena, pa komu je Bog dao neka uživa u toj ljepoti, milini.
I kao što većina iseljenih Mrkodoljana ili onih na radu u tuđini godišnje odmore i blagdane najradije provedu u svom rodnom mjestu ili u mjestu svoga porijekla, tako je i ovih dana na godišnjem odmoru u svom rodnom Mrkodolu naša suradnica Anđa Klarić, koja živi i radi u Zagrebu, pa nam je poslala prekrasne fotografije snimljene po brdu i polju zavičaja.

www.tomislavnews.com