tomislavnews.com

FOTO : ČLANOVI Udruge HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad na XX. športskim igrama

Članovi Udruga HVIDR-a HVO HB Tomislavgrad nazoče u Drveniku u Republici Hrvatskoj gdje se od petka do nedjelje održavaju XX. športske igre invalida Domovinskog rata HVO Herceg Bosne.

Na sportskom natjecanju okupili su se predstavnici Zajednice udruga HVIDR – a Srednjobosanske , Posavske, Hercegovačko – neretvanske, Zeničko – dobojske , Hercegbosanske, Grada Sarajeva i Zapadnohercegovačke županije, koji će se natjecati u 10 sportskih disciplina .

Nakon intoniranja hrvatske himne i minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje pozdravne riječi uputio je i predsjednik Udruge HVIDR-a HVO Herceg – Bosne Dragan Radić.

Igre je prigodnim riječima otvorio predsjednik HVIDR-a RH i saborski zastupnik Josip Đakić, a od uzvanika otvaranju su bili nazočni glavni tajnik Ministarstva hrvatskih branitelja RH Ivica Akmadža , pomoćnik Federalnog ministra za pitanja branitelja Martin Frančešević, ministri za pitanje branitelja Zapadno Hercegovačke županije Mladen Begić i Hercegovačko – Neretvanske županije Oliver Soldo , ravnateljica Uprave za pitanje branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO Hercegbosanske županije Ljilja Kovačević , predsjednik Glavnog vijeća Hrvatske zajednice Herceg – Bosne Vlado Šoljić,
predsjednici Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO Nikica Tomić i Udruge poginulih i nestalih branitelja HVO Jasna Zlomislić, ispred općine Tomislavgrad nazočila je Matija Ivančić, te drugi gosti.

Igre su predviđene za održavanje kroz dva iduća dana, a na kraju najbolje plasirani će dobiti prigodne nagrade i priznanja.

Najuspješniji pojedinci iz deset disciplina krajem rujna sudjeluju na Svehrvatskim igrama, a ove godine domaćin je Makarska .
Niz godina u kuglanju HVIDR-u HB predstavljaju Tomislavgrađani, priopćeno je iz HVIDR-e Tomislavgrad na FB.

Sretno svima, a posebno Tomislavgrađanima!

www.tomislavnew.com/Foto: HVIDR-a Tomislavgrad