tomislavnews.com

FOTO: Hajdučka družina Mijata Tomića na proslavi Grada Gospića, harambaši zlatna medalja!

Za dan Grada Gospića 22.07.2021. godine Lička pukovnija Gospić u suradnji s Gradom Gospićem organizirala je mimohod i postrojavanje više od 20 povijesnih postrojbi hrvatske vojske na Trgu Stjepana Radića, među povijenim postrojbama u mimohodu je sudjelovala i Hajdučka družina Mijata Tomića iz Tomislavgrada.

Mimohod je krenuo u 19:00 ispred Pučkog otvorenog učilišta „Dr. Ante Starčević“ išao ulicama Kaniškom – Ulicom bana Ivana Karlovića – Smiljanskom ulicom – Ulicom Dr. Franje Tuđmana – Ulicom Nikole Tesle do Trga Stjepana Radića.

Posebna atrakcija u mimohodu bila je povijesna postrojba „Bjelovarski graničari husari 1756“ čiji su predstavnici u mimohodu jahali na prekrasnim konjima, pasmine gidran.

Program se nastavljen predajom prijavka zapovjednika povijesnih postrojbi gradonačelniku Grada Gospića i županu Ličko-senjske županije na Trgu Stjepana Radića. U mimohodu će uz povijesne postrojbe hrvatske vojske sudjelovati sa svojim točkama i puhački orkestar Grada Gospića i mažoretkinje Grada Gospića.

Povijesna postrojba- Hajdučka družina Mijata Tomića iz Tomislavgrada gdje god se pojavi plijeni pažnju živopisnim odorama na kršnim momcima Duvnjacima, pa je tako bilo i u Gospiću.

Na domjenku nakon mimohoda ulicama Gospića harambaši Hajdučke družine Mijata Tomića uručena je zlatna medalja Karlovačke građanske garde.

www.tomislavnews.com/Foto: Karlovačka građanska garda.