Bosna i HercegovinaTG Politika

8. PRIGODNICA: Pusti Europu, drugo smo mi, Kurz je mlad i zelen da bismo se ugledali na njega!!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir

“Moja zemlja mi je važnija od mene samoga”, rekao je ovih dana austrijski kancelar Sebastian Kurz i podnio ostavku na konferenciji za novinare .

U izjavi koja je objavljena na televiziji, Kurz objašnjava kako želi “napraviti prostora” kako bi osigurao da Austrija ima “stabilnu vladu”.

Tužitelji su u srijedu pretresli nekoliko lokacija povezanih s Kurzovom vladajućom Narodnom strankom (ÖVP) i objavili da je austrijski kancelar i još devetero osoba pod istragom zbog tvrdnji da su koristili vladin novac kako bi osigurali da se o njima pozitivno izvještava u medijima.

Ovo za političare u B i H , ali i susjedstvu spada u nemoguću misiju, oni nikada to ne bi učinili, pa im Kurz nije nikakav primjer za ugled nego naivac u politici, a nije ni čudo jer je mlad i neiskusan, takva je, otprilike reakciji naših političara.
Za razliku od sada već bivšeg austrijskog kancelara, naši političari svakodnevno ponavljaju: “Mi smo domoljubi, narod nas je izabrao, a to znači da možemo raditi što god hoćemo, u prvom redu u svom interesu, a mi smo najvažniji, kakva država, kakvi bakrači! Pa da nije nas ne bi bilo ni mjesne zajednice, ni općine, ni entiteta, dobro, države baš i nema, ali ima našega naroda, a tko god posumnja u naše poštenje i našu sposobnost, taj rovari protiv našega naroda, jer narod bez vođe…”, tako bi mantrali i svakodnevno mantraju političari u B i H.
Još se čudom čude navedenom razlogu za ostavku Kurza, čuj sumnja se da su koristili vladin novac za promidžbu u medijima, pa to je u B i H jedini način pisanja (pozitivnog) o vođama naroda! “Plati i pozitivno pišemo o Vama, mi smo tu i živimo od toga, inače nas ne bi bilo, a ni Vas da mi lijepo ne pišemo o vama! A narod, čitatelji ili nekakvi istražni organi? Pa od kuda njima pravo da se miješaju u slobodu medija, a mi smo medij i možemo pisati što god nam padne na pamet, ustvari – što nam se (is)plati!”, tako bi reagirali, odnosno reagiraju i tako se ponašaju ovdašnji političari i neki mediji, a čast izuzecima koji samo potvrđuju pravilo. Inače se ne bi dogodilo da se dokaže, argumentira potplaćivanje novinara za “lijepo pisanje”, glasača, brojača glasova, namještenih anketa, krađe izbornih glasova…i sve to se ne sankcionira, jer: “Ja sam najvažniji i nitko mi ništa ne može, imam novac, imam moć, borim se za interese- svoje i svoje obitelji i prijatelja, tko ne znam za sebe i ne skući sebe, kako će druge, a država, koja država…?!”
Pusti ti Europu, mi smo drugo, kakav Kurz, gdje će on s nama, mlad i zelen!

www.tomislavnews.com