SvijetTG Čestitkevjera

FOTO ČESTITKA: Svećeničko ređenje koje je duboko obilježilo život hrvatskih iseljenika u Kanadi

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U katedrali sv. Mihaela u Torontu tamošnji nadbiskup Francis Leo za svećenike je u subotu zaredio petoricu đakona, među kojima je bio i Marko Bušić, Hrvat iz Župe Hrvatskih mučenika u Mississaugi.

Sin je hrvatskih doseljenika Ante i Dragice Bušić koji su u Kanadu došli iz okolice Đakova, a oboje su rođeni na Kupresu (BiH). Najmlađi je od šestero djece (četiri sestre i dvojica braće). Njegov stariji brat Krešimir bit će zaređen za svećenika u Zagrebu, piše Dijaspora.hr

Marko je osnovnu i srednju školu pohađao u Mississaugi, a zatim je diplomirao studij ekologije na Sveučilištu York kraj Toronta. Kao dijete bio je ministrant u Župi Hrvatskih mučenika u Mississaugi, sudjelovao je u svim aktivnostima mladih te kao član hrvatskih folklornih i sportskih skupina bio prisutan na brojnim okupljanjima kanadskih Hrvata.

Marko je s već osam godina osjetio Božji svećenički poziv, poziv koji će njegovati cijeli život zahvaljujući vjernom svjedočenju i potpori svojih roditelja, obitelji, brojnih svećenika i prijatelja.

Dok je bio na duhovnim vježbama za mlade 2013. godine, Marko je ponovno oživio svoju duboku vjeru i poziv na svećeništvo. Ušao je u bogoslovno sjemenište u Torontu, što je omogućilo produbljivanje i rast njegova poziva. U listopadu prošle godine za đakona je zaređen u svojoj rodnoj župi u Mississaugi.

Markovo svećeničko ređenje događaj je koji će duboko obilježiti život hrvatskih iseljenika u Kanadi, jer Hrvati koji su u ovu zemlju doselili ili su ovdje rođeni, a svjesni su svojeg porijekla, duboko su u temelje svojeg života i života svojih obitelj ugradili ljubav prema Bogu i prema Crkvi.

Stariji brat Krešimir Bušić bit će zaređen svećenika u Zagrebu 22. lipnja te će obojica slaviti svoje mlade mise (zajedno kao braća) 14. srpnja u Father Kamber Parku u Mississaugi, objava je Dijaspore.hr

www.tomislavnews.com