TG Čestitke

FOTO-VIDEO ČESTITKA: KARLO MARINČIĆ iz duvanjskog sela Mrkodola danas slavi 91. rođendan, od toga 30 u mirovini-njemačkoj!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas, Karlo Marinčić, u svojim Kraljevićima, u velikom duvanjskom selu Mrkodolu proslavlja 91. rođendan, okupio obitelj, rodbinu, prijatelje i susjede…

Život Karla nije mazio, rođen je u brojnoj obitelji, rano je ostao bez oca, pa čim se dočepao svojih nogu otisnuo se u svijet, trebalo je prehraniti obitelj, posao ga je vodio daleko od rodnog sela, mijenjao mjesta rada dok se nije zaustavio u Njemačkoj, u kojoj je zaradio dobru mirovinu i uživa je već 30 godina u svome selu.

Preživio je i tragediju, u kratkom vremenu umrla su mu tri odrasla sina i supruga, ali “održao se na nogama”, a radost života i osmijeh na usnama nisu ga napustili. Zdravlje ga dobro služi, vid isto, sluh je dobrano izgubio na baušteli u Njemačkoj, kad je eksplodirala plinska boca, dvojica kolega mu smrtno stradala, a Karlu sluh. Duga je to i vrlo zanimljiva, iako tragična priča, koju je autorica ovih redaka ispisala na 20 stranica i objavila prije 30-ak godina, kada se Karlo vratio iz Njemačke.

Karlo je imao i još uvijek ima dobar glas, dugo je bio čitač u crkvi, pjevao u Župnom zboru, pa im se i sada ponekad pridruži. Redovito ide u crkvu na svetu misu, na groblja svojim pokojnima, još uvijek vozi auto, ali i pješači. Najčešće do “Stolarije Kraljevići”, vlasništvo mu sina i nećaka. Karlo je uvijek bio maštovit, zanimljivo uvijek pričao, pa i danas, guslio i sam “pjesme sklanjao”. Da su mu životne okolnosti bile drukčije, sklonije, sigurno bi bio vrstan pripovjedač, pjesnik, jer mu nadahnuća i lijepih priča i pjesama nikada nije falilo, pa ni danas!

Uvijek se volio družiti s mlađarijom, pa i pod stare dane. Rado  je rezbario različite predmete u drvetu- diljati, stvarati različita, ponekad i prava umjetnička djela.

Radost života ga nikada, pa ni danas kada je prevalio devet desetljeća preko leđa, nije napustila. Primao je čestitke od potomaka, rodbine, prijatelja, susjeda… i kaže  samo želi u Boga zdravlje i još koju godinu, a to su mu svi poželjeli na današnjem slavlju!

I MI ŽELIMO KARLU MARINČIĆU SRETAN I BLAGOSLOVLJEN ROĐENDAN, NEKA GA BOG POŽIVI U DOBROM ZDRAVLJU JOŠ MNOGO GODINA!

www.tomislavnews.com