TG Čestitkevjera

FOTO/VIDEO: Svečana misna slavlja na svetkovinu svetog Ilije služena su u četiri crkve Duvanjskog dekanata i u Karmelu

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas, 20. srpnja, spomendan je starozavjetnog sveca Ilije proroka, nebeskog zaštitnika Bosne i Hercegovine.

Sveti se Ilija-Ilindan u duvanjskom kraju proslavljen je svečanim svetim misama u Gornjem Brišniku, na starom groblju “U borovim”, na Gradini u Stipanićima, u Vojkovićima, na Požarinama – Borčanima i u samostanu Karmelićana na Buškom jezeru. Svečano misno slavlje služeno je i u Masnoj Luci na Blidinju.

Vrijeme je bilo vruće i sparno, oblačno, nakon misa počelo je i grmjeti…U svim ovim crkvama današnjem slavlju prethodile su mise trodnevice.
Svete mise danas su započele molitvenim procesijama oko crkava.

Karmel svetog Ilije-Buško jezero

Svečano misno slavlje u Karmelu svetog Ilije na obalama Buškog jezera predslavio je i u sumisništvu više svećenika propovijedao mons. Ivan Štironja, biskup porečki i pulski, misno slavlje u Gornjem Brišnika predvodio je župnik fra Stipe Marković, misno slavlje u Vojkovićima predvodio je fra Stjepan Martinović, misno slavlje na Požarinama-Borčani župnik Župe Šuica Fra Anthony Burnside i misno slavlje na Gradini iznad Stipanića predvodio je fra Nikola Jurišić iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad.

Na Gradini iznad Stipanića danas je služeno svečano misno slavlje!



Svečano misno slavlje na starom groblju u Gornjem Brišniku

Uskoro opširnije, a sada pogledajte videa i fotografije koje su nam stigle s misnih slavlja! A dobro se naoblačilo, zacrnilo, grmi, a počela je i kiša padati, sveti Ilija neće ni danas na svoj dan iznevjeriti s grmljavinom i kišom, ali dobro je da nije padala u vrijeme svetih misa!


SVEČANO MISNO SLAVLJE NA POŽARINAMA!

www.tomislavnews.com/ Foto i video: TN/ Ć.Č/J.M./I.J.