TG ČestitkevjeraZAHVALA

FOTO/VIDEO/ČESTITKA: Danas je fra Vinko Baćak-Ciki u Tomislavgradu slavio svoju Mladu misu

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Danas, 28. srpnja, 2024. godine, po vedrom i vrelom, sparnom danu, ispred duvanjske Spomen bazilike, sin Duvanjskog polja (Letka-Tomislavgrad) fra Vinko Baćak-Ciki slavio je svoju Mladu misu.

Mnoštvo vjernika nazočilo je ovom posebnom slavlju, životnom događaju i za mladomisnika i za njegovu obitelj, ali slavlje i za cijelu župu.


Slavlje je započelo molitvenom procesijom po dvorištu crkve, a kada su brojni svećenici zauzeli svoja mjesta za oltarom, fra Vinko je kleknuo ispred oltara, a njegova majka Branka (u crnini za suprugom, fra Vinkovim ocem Stipanom, koji je nedavno preminuo) položila je dlanove na glavu svoga sina dajući mi mladomisnički blagoslov. Bio je to dirljiv je to trenutak koji je izmamio suze radosnice brojnim vjernicima.

Misnu propovijed govorio je fra Sretan Ćurčić, župnik duvanjske Župe Seonica, u kojoj se fra Vinko i pripremao za mladomisničko slavlje. Fra Sretan je, u svojoj nadahnutoj propovijedi, a kakvu zna izreći samo fra Sretan, govorio je o životu fra Vinka, o tome kako se “kao mali uvijek vrtio oko crkve, pa onda u Frami i ove sada i kao mladomisnik”, istaknuo je fra Sretan iznoseći i nekoliko zanimljivih podataka o fra Vinku, završavajući čestitkom, oslonjenoj na mladomisničko geslo fra Vinka, da se ne boji, neka ide hrabro, jer Isus ide ispred njega!

Fra Vinkovo mladomisničko geslo je :“I evo, ide pred vama” Mt 28, 7.Nakon propovijedi fra Sretana, fra Vinko je nastavio služiti misno slavlje uz koncelebraciju brojnih svećenika, među njima i provincijal HFP fra Jozo Grbeš, koji je čestitao, uz prigodne riječi mladomisniku fra Vinku. Riječi čestitanja i podrške fra Vinku je uputio i gvardijan duvanjska, domaćin ovoga slavlja, fra Bože Milić.
Mladomisnik je prvo pričestio svoju majku, pa sestru, stričeve, strine…zatim vjernike.
Ove veliko i lijepo mladomisničko slavlje, mladu misu, uveličalo je prekrasno pjevanje Velikog župnog zbora, pod ravnanjem maestra Per Tokića.
Pri kraju misnog slavlja mladomisnik fra Vinko-Ciki je zahvalio trojedinom Bogu na ovoj milosti, svojim roditeljima i obitelji, a potom je uslijedio podugačak spisak onih kojima je zahvalio.
Pozvao je sve na mladomisnički ručak u Letku.
ČESTITAMO I NEKA JE BLAGOSLOVLJENO FRA VINKU, NAŠEM CIKIJU, ČESTITAMO NJEGOVOJ MAJCI I SESTRI, OBITELJI, RODBINI I CIJELOJ ŽUPI SVETOG MIHOVILA TOMISLAVGRAD!
USKORO VIŠE!

www.tomislavnews.com/Foto i video: Marijana i Nikola