HBŽ PolitikaTG Sport

ODGOVOR HNK Tomislav na netočne navode gosp. Dragan Konte, zastupnika HDZ u Skupštini HBŽ

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Priopćenje za javnost HNK Tomislav, Tomislavgrad.

Poštovani, u cilju upoznavanja cjelokupne javnosti i žitelja Hercegbosanske županije, na neutemeljene, tendenciozne i zlonamjerne tvrdnje gospodina Dragana Konte, zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini Hercegbosanske županije i predsjednika županijskog odbora HDZ-a BiH, koji je jučer u više navrata, kako na samoj sjednici, tako i u izjavama za medije negativnim i neistinitim izjavama o HNK Tomislavu, Županijskom nogometnom savezu, a posebno o tome kako HNK Tomislav iz Tomislavgrada nije opravdao sredstva koja je dobio iz granta za šport pri Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a za 2023. godinu, dužni smo u obrani istinitosti i digniteta HNK Tomislava demantirati izneseno.

Podsjećamo kako je HNK Tomislav iz Tomislavgrada, kao klub sa stoljetnim postojanjem i tradicijom već treću godinu nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH, jedini u županiji, ali i našoj široj regiji. Također vrijedi kazati kako smo mi klub s dugogodišnjim značajnijim ulaganjima u infrastrukturu, najrazvijenijim omladinskim pogonom koji je iznjedrio mnoge igrače koji nastupaju u renomiranim europskim ligama, te klub koji redovito izvršava svoje obaveze prema igračima, dobavljačima i državi.

S toga smo neugodno iznenađeni jučerašnjim istupima gospodina Konte, te istoga, a i javnost upoznajemo sa sljedećim činjenicama:
– U 2023. godini Županijski nogometni savez uz suglasnost svih nogometnih klubova naše županije donosi Pravilnik o raspodjeli sredstava za nogomet koji se vrši pri Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a, po kojem HNK Tomislav ima pravo na novčani iznos od 100.000 KM. Nažalost određenim aktima HNK Tomislav je bio ograničen na 50.000 KM, te smo nakon utroška istih uredno opravdalidoznačena sredstva, kako prema županiji, tako i prema svim drugim razinama vlasti (Državni ured za Hrvate izvan RH, Ministarstvo civilnih poslova, Federalnim ministarstvima…). Uvid u iste možete izvršiti u klubu i navedenim institucijama!
– U 2024. godini zahvaljujući Vladi HBŽ-a izmijenjen je Pravilnik, te je i HNK Tomislav mogao dobiti dogovorena sredstva, kao i ostali klubovi s područja županije. Temeljem ovogodišnjeg dogovora članova Županijskog nogometnog saveza, s kojim su suglasni svi klubovi, Vlada je na prijedlog Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a rasporedila sredstva za nogomet, vodeći računa o rangu natjecanja, brojnosti omladinske škole, uposlenih djelatnika i potreba razvoja infrastrukture.
Gospodine Konta, podjela sredstava za nogomet je neprihvatljiva na način povlačenja paralele Livna i Tomislavgrada, te takve izjave narušavaju prijateljske odnose između klubova , članova Županijskog nogometnog saveza, te žitelja Hercegbosanske županije i nikome ne donose dobro. Na kraju se pitamo je li ovo Vaš osobni stav ili stav HDZ-a BiH u Hercegbosanskoj županiji?
Unatoč svim negativnostima koje ste iznijeli, a kako biste se uvjerili u istinitost napisanog u ovom priopćenju pozivamo Vas da budete naš gost na prvom kolu Prve lige Federacije BiH i ujedno se učlanite u naš klub, priopćenje je HNK “Tomislav” Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com