TG Politika

PITAMO: Zašto i kome smeta Srednja glazbena škola u Tomislavgradu?

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Poštovani žitelji Hercegbosanske županije,

u proteklom razdoblju ste mogli čitati ili slušati razne konstantne insinuacije i komentare na račun Glazbene škole u Tomislavgradu, a posebno je to bilo izraženo na zadnjoj sjednici Skupštine Hercegbosanske županije kada je gospodin Dragan Konta, zastupnik HDZ-a BiH u više navrata negativno komentirao organizaciju i rad naše škole. S toga smo se odlučili javno reagirati i upoznati javnost o istini, koja se uporno prešućuje, a obmane postaju svakodnevni narativ.
Gospodine Dragane Konta, podsjećanja radi, Glazbena škola u Tomislavgradu osnovana je sada već davne 2001. godine, te su se u njoj školovale i školuju mnoge generacije glazbeno nadarenih Duvnjaka. Posebno čime se ponosimo jeste činjenica kako su naši bivši učenici sadašnji nositelji glazbene izobrazbe u našoj školi, te trenutno brojimo 15 uposlenih djelatnika. Vrijedi spomenuti kako našu školu pohađa 90 učenika u Tomislavgradu i 37 učenika u područnom odjelu u Kupresu, na što smo posebno ponosni, jer smo i nadarenoj djeci Kupresa omogućili dostupnost pohađanja glazbene škole. Nositelji smo mnogih nagrada na raznim natjecanjima, samo ove godine njih 11, a u našoj školi djeca mogu pohađati glazbeno obrazovanje glasovira, gitare, harmonike, flaute, saksofona, klarineta i trube, čime spadamo u red najorganiziranijih glazbenih škola u Federaiji BiH. Aktivni smo sudionici svih kulturnih i glazbenih događaja u našoj općini. Sve ove činjenice dale su nam za pravo 2017. godine pokrenuti inicijativu za osnivanje srednje glazbene škole u Tomislavgradu, kako bi našoj nadarenoj djeci s područja županije omogućili dostupnost pohađanja srednjoškolskog glazbenog obrazovanja, jer žalostila je istina kako su roditelji morali voziti djecu u okolne općine drugih županija.
Obradovala nas je vijest kako je Vlada Hercegbosanske županije konačno tijekom 2024. godine donijela odluku o osnivanju Srednje glazbene škole u Tomislavgradu i to na praktičan i ekonomičan način, odnosno preregistracijom naše škole, gdje će se moći obrazovati osnovnoškolski i srednjoškolski program, te se neće povećati broj administracije i broja uposlenih.
Iz svega navedenoga nejasan je motiv Vaših nastupa negativno usmjerenih prema nama, jedino ih možemo razumjeti kao političke, odnosno politikanske s ciljem nerješavanja problema postojanja srednje glazbene škole na području naše županije i vraćanja ponovnog, davno prebrođenog sukoba na relaciji Livno-Tomislavgrad, priopćenje je iz OGŠ Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com