foto kritika

FOTO KRITIKA/APELIRAMO: Roditelji, ne bacajte smeće i otpatke na Dječje igralište!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Ako imate običaj prošetati do Dječjeg igrališta na Trgu dr. Franje Tuđmana kod Autobusnog kolodvora u Tomislavgradu ili izvedete djecu, unuke… da se igraju na novom i lijepo uređenom igralištu, sigurno vam nije bilo ugodno vidjeti smeće ispod klupa, oko igračaka, po igralištu…

I doista ga ima svuda iz večeri u večer, a sigurni smo da djeca tu ne bacaju opuške, kutije od cigareta, to čine pojedini roditelji i naravno djeca se ugledaju na njih pa na igralište, ispod klupa, na travnjak bacaju vrećice od smokija, limenke, svega tu ima…A ima dovoljno i kanta za smeće i kontejnera i zar je problem prošetati do kante, povesti djecu i pokazati im kako se čuva i čistoća igrališta, i grada, životne sredine. Ako ne nauče sada, ne usvoje kulturne navike u djetinjstvu, teško će kasnije.


Kontaktirali smo i djelatnika JP “Komunalno” koji nam je rekao kako oni svako jutro prazne i kante i kontejnere, ali je više smeća oko njih nego u kontejnerima. Uistinu nije jasno ako su nam ulice čiste, kome smeta da i Dječje igralište bude čisto, bez smeća.
Zato apeliramo na neke roditelje da paze gdje pred djecom odlažu smeće, čikove, vrećice, limenke, učite djecu što je kulturno, što dobro, što lijepo, budite im primjer za ugled, uzor!

www.tomislavnews.com