foto kritika

FOTO KRITIKA: Smeće u gaju-stara priča koja je nakratko bila prekinuta

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Prošlih godina često smo objavljivali foto kritiče smeća iz gaja – Kologaja, šumovitog dijela iznad Tomislavgrada, koji je prekrasan, a prije svega zdrav za šetnju, što su mnogi koristili.

I naša ekipa zadužena za ekologiju često je boravila u gaju i bili smo sretni što u posljednjih nekoliko godina nije bilo hrpa smeća ni krupnog otpada, pa smo pomislili kako su šetači kroz gaj, izletnici napokon shvatili kako iza sebe ne trebaju ostavljati ni smeće, ni plastične vrećice, opuške, do kraja ne ugašenu vatru, ni dovoziti krupni otpad u šumu i zatrpavati ga ispod lišća.
Što zbog vrućine, a što zbog straha od divljih svinje kojih je krdo naša ekipa susrela prije više od mjesec dana, nismo išli u gaj.
Danas jesmo i naravno naišli da smeće, odbačene boce, limenke, plastične vrećice, do kraja ne ugašenu vatru…suvarke skupljene na jednom mjestu i to na sparušenoj travi, pa je dovoljna samo jedna iskra s mjesta gdje vatra nije do kraja ugašena da izazove veliki požar, kojega bi bilo teško ugasiti na ovoj žegi.

Sve smo to snimili u gaju iznad Staračkog doma u Tomislavgradu, a potom u vreće pokupili sve smeće koje smo zatekli i odnijeli ga u kontejnere.
Zato apeliramo na sve one koji šetaju po gaju, koji lože vatru, roštiljaju, da pripaze: ne ostavljati neugašenu vatru, boce, smeće…iza sebe! Sve lijepo pokupite da se ne zna kako ste tu boravili! Hvala što čuvate životnu okolinu, što mislite na zdravu životnu sredinu!

www.tomislavnews.com