TG Čestitkeumjetnost

FOTO/VIDEO ČESTITKA: Sinoć je u Tomislavgradu otvorena prva samostalna izložba pod nazivom “Ps 23,1”, umjetnice Mare Pranjić

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U organizaciji Kulturno-informativnog centra Tomislavgrad, a u Galeriji KIC-a, otvorena prva samostalna izložba pod nazivom “PS 23,1”, umjetnice Mare Pranjić, iz Brišnika-Tomislavgrad.

Veliki broj posjetitelja došao je razgledati ovu zanimljivu izložbu i podržati mladu i darovitu duvanjsku slikaricu, inače studenticu Farmacije u Splitu, dakle, umjetnicu kojoj slikarstvo nije zvanje, nego poziv, Božji dar koji koristi na najbolji i najljepši način.
Na početku je sve nazočne pozdravila voditeljica predstavljanja umjetnice i njezine izložbe profesorica Marija Baković-Pavković, zahvalivši svima na dolasku, a umjetnici na želji svoju prvu samostalnu izložbu postaviti u rodnom gradu.

Izložbu je otvorio i prigodno, rekli bismo vrlo stručno, govorio o motivima izloženih slika fra Ante Pranjić, duvanjski svećenik, prezimenjak i susjed po rođenju umjetnice Mare Pranjić
POSLUŠAJTE ŠTO JE REKAO FRA ANTE PRANJIĆ:

Ovi tihu i oblačnu duvanjsku večer u kasno ljeto, izložbu mlade slikarice, uljepšala je učenica Glazbene škole Tomislavgrad Matea Ćavar.
POSLUŠAJTE!

A poznati duvanjski kipar, prof. Ilija Skočibušić, o djelima Mare Pranjić, napisao je: ”Iz izgorjeloga pepela uglja koji snažno podsjeća na prolaznost i smrt (čovječe, sjeti se da si prah) izranja pobjednik života Krist. Tako i u onim crtežima gdje je crni prah ugljena zauzeo cijelu plohu i nastojao sve pretvoriti u tamu izranjaju obrisi svjetla koji jasno ocrtavaju konture Krista.”

Na kraju večeri slikarica Mara Pranjić kratkim se obraćanjem i zahvalom obratila svima koji su doprinijeli da njezine slike budu izložene u Tomislavgradu, na ovoj, za nju važnoj večeri. Zahvalila je organizatoru, fra Anti na toplim i nadahnutim riječima, publici na dolasku, na zanimanju, na podršci.

POSLUŠAJTE SLIKARICU MARU PRANJIĆ:

Večer je završila glazbom-na harmonici su svirali Matea i Tomislav, a nakon toga priređen je i lijep domjenak za sve nazočne.

Izložba ostaje otvorena do 15. listopada 2024. godine, pa svi koji želite dođite i pogledajte slike duvanjske, brišničke umjetnice Mare Pranjić, kojoj od srca čestitamo i želimo puno nadahnuća za nova umjetnička djela!

www.tomislavnews.com