obljetniceTG Kultura/Zabava

FOTO: Tomislavgradske mažoretkinje kroz pokret i ples obilježit će 1100. obljetnicu krunidbe kralja Tomislava

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

/>Tomislavgradske mažoretkinje kroz pokret i ples obilježit će 1100. obljetnicu krunidbe kralja Tomislava, na Međunarodnom mažoret festivalu u Veneciji.

Tomislavgradske mažoretkinje, poznate po svojoj energiji, preciznosti i jedinstvenim koreografijama, pripremaju se za veliki nastup na Europskom prvenstvu koje će se održati u Veneciji, od 20. do 22. rujna. Ove talentirane djevojke predstavljat će svoj grad i zemlju među brojnim ekipama iz cijele Europe, pokazujući svoje vještine i posvećenost mažoret plesu.

U sklopu Europskog prvenstva bit će održan i Međunarodni mažoret festival, gdje će Tomislavgradske mažoretkinje nastupiti s posebno osmišljenom koreografijom pod nazivom “Kralj Tomislav”. Ova koreografija stvorena je kao dio njihovog programa obilježavanja 1100. obljetnice krunidbe kralja Tomislava. Kroz ovaj performans, mažoretkinje će kroz pokret i ples oživjeti priču o kralju Tomislavu, povezujući kulturno naslijeđe s modernim mažoret plesom.
Pred više tisuća posjetitelja festivala iz mnogobrojnih država, Tomislavgradske mažoretkinje izvest će performans koji je pažljivo osmišljen kako bi istaknuo ljepotu, snagu i eleganciju ovog oblika umjetnosti. Posebna pažnja posvećena je detaljima i koreografskim elementima, koji će uz glazbenu pratnju dočarati povijesnu važnost krunidbe kralja Tomislava.

Tomislavgradske mažoretkinje, često nazivane “krunom Tomislavgrada”, godinama su radile na svom usavršavanju i postale su ponos zajednice što dokazuje i činjenica da su najbrojnija i najuspješnija kulturno-umjetnička skupina na ovim prostorima. Njihov nastup na ovom prestižnom natjecanju bit će još jedna prilika da pokažu zašto su stekle ugled i popularnost među ljubiteljima mažoret plesa diljem Europe. Njihova predanost, disciplina i ljubav prema ovom sportu odražavaju se u svakom koraku koji naprave, a performans “Kralj Tomislav” zasigurno će ostaviti snažan dojam na sve prisutne.

S nestrpljenjem iščekujemo njihove nastupe i želimo im puno sreće i uspjeha na Europskom prvenstvu u Italiji!
www.tomislavnews.com/Tomislavgradske mažoretkinje