HB ZupanijaTG Politika

OTVORENO PISMO raspuštenog OO HDZ Kupresa: Pozivamo sve hrvatske glasače da daju podršku listama HNP ili HDZ 1990!

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Poštovane Kupreške i Kuprešaci,

Obzirom da je krenula predizborna kampanja za predstojeće lokalne izbore ( 6.listopada) smatramo potrebnim obratiti vam se s kratkim osvrtom na politička događanja unatrag nekoliko mjeseci.

Vjerujemo da ste svi manje više upoznati s akrobacijom Predsjedništva HDZ BiH od 08.srpnja 2024. godine, ali osjećamo potrebu da vas i na ovaj način kratko upoznamo s činjenicama.

Naime, OO HDZ BiH Kupres je u zadanim stranačkim rokovima dostavio imena kandidata za Načelnika općine Kupres i za Listu za Općinsko vijeće. Na redovnoj sjednici Predsjedništva HDZ BiH kandidat za Načelnika općine i Lista za Općinsko vijeće jednoglasno su usvojeni. Dana 08.srpnja 2024. do 16 sati je bio zadnji rok do kojeg su se mogle podnijeti kandidature za Načelnika općine i za Općinska vijeća. Doslovno pet minuta do 16 sati, zbog straha od daljnjeg političkog djelovanja predloženih ljudi koji nisu njihove lutke na koncu, na scenu stupa livanjski dvojac ( Borjana Krišto i Dragan Konta) i u maniri udbaško-komunističkih sekretara, „likvidiraju“ prijedloge HDZ BiH Kupres koji su prošli i Temeljne ogranke, te prijavljuju svoje kandidate.

Na ovaj način navedeni dvojac je pljunuo u lice Kupresu i Kuprešacima smatrajući nas nedostojnim da demokratski izaberemo svoje predstavnike, uskraćujući predloženim kandidatkinjama i kandidatima temeljno demokratsko pravo da biraju i da budu birani. Na ovaj način ubijeni su demokracija i demokratski izbori na Kupresu. Međutim, navedeni dvojac zanemario je činjenicu da su Kuprešaci ponosan narod koji ne dozvoljava da mu se dira u čast i dostojanstvo, a ovim potezom baš su to napravili.

Navodimo kandidate OO HDZ BiH Kupres i Kandidate Borjane Krišto i Dragana Konte. Koliko je apsurdno političko djelovanje „novog „ HDZ BiH govori činjenica da evo ni duže od 2 mjeseca nakon krađe stranke, 13 od 15 prijedloga Borjane Krišto i Dragana Konte još uvijek nisu članovi HDZ BiH, a značajan broj njih je na izborima 2016. bio HDZ 1990. na izborima 2020. HNL i evo ih sada na listi HDZ BiH. Gdje će biti sljedeće izbore?! Na listi SDP-a, DF-a…?! Samo dragi Bog zna.

Imena govore sama za sebe pa nećemo ulaziti u kvalitet niti liste OO HDZ BiH Kupres, niti kandidata Borjane Krišto i Dragana Konte, ali smo obvezni osvrnuti se na činjenicu da su kandidati Borjane Krišto i Dragana Konte, i njihovi politički mentori posljednjih 20ak godina od jednog do drugog izbornog ciklusa svakodnevno govorili da su svi u HDZ-u lopovi, kriminalci, prevaranti itd. da bi ti isti preko noći ni manje ni više nego tipično kukavički ukrali OO HDZ BiH.

Ovim putem pozivamo Kupreški narod da pokaže svoje nezadovoljstvo uskraćujući podršku nametnutom, a ne izabranom načelniku. Isto tako pozivamo sve hrvatske glasače da daju podršku listama HNP ili HDZ 1990. i da na taj način dođemo u situaciju da u skorije vrijeme organiziramo izbore na kojima će Kupreški narod zaista imati mogućnost izbora, a ne da nam oni koji se deklarativno protive nametanju hrvatskog člana predsjedništva po livanjskim kavanama nameću Kupreškog načelnika.

Članovi raspuštenog OO HDZ BiH Kupres