TG Gospodarstvo

VAŽNA obavijest/informacija za poljoprivredne proizvođače

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ je dana 27.09.2024 zaprimilo obavijest putem e-maila od strane FEDERALNOG MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA u kojem se navodi sljedeće:

Poštovani,

s obzirom na primjenu člana 11. stav 3. točka d) Pravilnika o načinu i uvjetima ostvarivanja novčane podrške po modelu poticaja proizvodnji(„Službene novine FBiH“, broj. 43/24 i 73/24), vezano za obavezu provođenje odredbi Pravilnika o sadržaju, obliku i načinu vođenja registra odobrenih registriranih objekata i načinu dodjele veterinarskih kontrolnih i evidencijskih brojeva u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“ broj. 70/12), za farme koje imaju više od 20 uslovnih grla, potrebno je naglasiti da za ostvarivanje novčane podrške u animalnoj proizvodnji prilikom dostavljanja zahtjeva nije propisano dostavljanje dokaza o posjedovanju veterinarsko kontrolnog broja (VKB).Sa stanovišta primjene važećeg Pravilnika po modelu poticaja proizvodnji, smatramo da klijenta provodi odredbe Pravilnika o sadržaju, obliku i načinu vođenja registra odobrenih registriranih objekata i načinu dodjele veterinarskih kontrolnih i evidencijskih brojeva u Federaciji BiH i ukoliko je podnio zahtjev nadležnom županijskom ministarstvu za dodjelu veterinarsko-kontrolnog broja.

Iz navedenog razloga vas molimo da obavijestite sve klijente koji posjeduju farme papkara i kopitara sa više od 20 uslovnih grla, a očekuju isplatu novčane podrške za 2024. godinu, da zaključno s 30. 9. 2024. godine podnesu zahtjev za dodjelu Veterinarskog kontrolnog broja županijskom/kantonalnom ministarstvu nadležnom za poslove poljoprivrede kako bi ispunili obavezu iz člana 11. stav 3. točka b)
Pravilnika po modelu poticaja proizvodnji.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva

zahtjev (3)

Sve dodatne informacije mogu se tražiti u Ministarstvu ili na telefon 034/200-364, od 9-14 sati, objava je Općine Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com