obavijstivjera

OBAVIJESTI iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad: Listopadska pobožnost Blaženoj Djevici Mariji započinje u utorak

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Sljedeća nedjelja je Dvadeset i sedma nedjelja kroz godinu i raspored svetih misa je uobičajen.

Listopadska pobožnost Blaženoj Djevici Mariji započinje u utorak. Pobožnost će biti u svim našim crkvama i to od ponedjeljka do petka. Dakle, subotom nema pobožnosti. Raspored je sljedeći: u Tomislavgradu molitva krunice započinje u 17:30 sati; u Stipanićima i Kovačima u 17 sati; a na Širokovcu u 16 sati. Poslije krunice slavimo svetu misu u svim crkvama.

U četvrtak slavimo uočnicu svetkovine svetog Franje. U 17:30 sati molimo krunicu, u 18 je sveta misa, a poslije mise bit će Obred preminuća svetog našeg oca Franje – Transitus. Pozivamo sve župljane da dođu na ovaj prekrasni i jedinstveni obred u Crkvi, kako bismo zajednički dočekali svetkovinu svetog Franje.

Budući da će u četvrtak, poslije svete mise, biti Obred preminuća neće biti uobičajenog klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu.

U petak je svetkovina sv. Franje. Svečana sveta misa u našoj bazilici je u 18 sati.

Sveti Franjo je naslovnik crkve i zaštitnik župe Bukovica i župe Rašeljke. Svečana sv. misa i u Bukovici i u Rašeljki je u 11 sati.

U subotu će se u Tomislavgradu održati V. Sportski susret Frame Hercegovina. Sveta misa za sve framaše je u 11 sati u našoj bazilici.

Kao što smo i najavili u prošlu nedjelju, poslije svete mise će se skupljati pomoć za dijelove Austrije koji su teško stradali u poplavama.

U nedjelju se održavaju Lokalni izbori u BiH, pozivamo sve župljane da izađu i glasuju prema svojoj savjesti, obavijesti su iz Župe sv. Mihovila Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com