HB Zupanijasponzorirani tekstTG Politika

HDZ BiH TOMISLAVGRAD: Javno sučeljavanje pokazalo kako i s igračem manje predstaviti konkretne ciljeve

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Javno sučeljavanje kandidata za načelnika Općine Tomislavgrad, koje je u ponedjeljak organizirao Radio Tomislavgrad, pružilo je priliku našem kandidatu Tomislavu Krišti da jasno predstavi ključne ciljeve i smjernice svog programa. Unatoč izazovima i neravnopravnom odnosu u studiju (2:1), Krišto je pokazao dosljednost i odlučnost u artikuliranju vizije razvoja duvanjskoga kraja.

Prioritet Kriština rada, kako je naveo, bit će stvaranje uvjeta za dostojan život svih stanovnika općine. Jasno je kazao kako planira kroz nove poslovne zone stvoriti nova radna mjesta, kao i poticati gospodarski i turistički razvoj općine. Krišto je naglasio važnost uključivanja građana u proces donošenja odluka koje izravno utječu na kvalitetu njihova života..
Unatoč nedostatku ravnopravnosti u sučeljavanju te vidljivim političkim tendencijama koje su se manifestirale kroz voditelja i organizaciju sučeljavanja, Krišto je jasno ukazao na rješenja koja su usmjerena na dobrobit svih građana.
Međutim, Radio Tomislavgrad zabranio je bilo kakvu interakciju javnosti putem društvenih mreža na kojima je u početku bilo omogućeno komentiranje, ali nakon brzih i nepovoljnih reakcija za aktualnog načelnika i njegovu politiku, interakcija je onemogućena.

Stoga se postavlja ozbiljno pitanje o slobodi izražavanja i strahu od mišljenja naroda jer skandalozno je da čak i javni servis, koji bi trebao biti neutralan i otvoren za sva mišljenja, onemogućava komentiranje i raspravu građana.
Dodatno zabrinjava činjenica da Radio Tomislavgrad nije htio javno prenositi ni debatu održanu u hotelu Tomislav, organiziranu od strane Centra za građansku suradnju, što otvara pitanje transparentnosti u informiranju javnosti.
Sigurni smo da će naš narod prepoznati kandidata s jasnom vizijom i voljom za rad u interesu svih građana Općine Tomislavgrad, bez obzira na prepreke s kojima se suočavamo u ovom procesu. Naš cilj je raditi za bolju budućnost našeg kraja, a Krišto je osoba koja tu budućnost može ostvariti, priopćeno je iz HDZ B i H Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com/Sponzorirani tekst