HB ZupanijaTG Vijesti

FOTO: UPRAVA civilne zaštite HBŽ održala obuke u dječjim vrtićima na području HBŽ, djeca educirana o zaštiti u slučaju prirodnih i drugih nesreća

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U sklopu provođenja aktivnosti Plana i programa obučavanja i osposobljavanja struktura zaštite i spašavanja za 2023. i 2024. godinu Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije u suradnji sa Službama civilne zaštite grada Livna, općina Tomislavgrad, Kupres, Glamoč i Drvar, te ravnateljima dječjih vrtića ovih gradova/općina, završena je edukacija djece predškolske dobi u dječjim vrtićima sa područja Hercegbosanske županije.

Obuka je izvođena na temu “ Elementarne nepogode, ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća“ koju provodi načelnica sektora za strukturu i obuku Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije Martina Knez.

Posljednji vrtić koji je posjećen je dječji vrtić „Pčelice“ u Livnu čime je završena obuka djece vrtićke dobi na području Hercegbosanske županije.

Cilj obuke je bio da na jednostavan i pristupačan način educiraju djeca predškolske dobi u dječjim vrtićima kako se ponašati u slučaju pojave neke nesreće. Obuka je bila koncipirana tako da pruža nužne informacije i prijedloge konkretnih aktivnosti s djecom, koja će im omogućiti da:

usvoje znanja o pravilnom postupanju u slučaju različitih elementarnih nepogoda i drugih nesreća;
steknu vještine pravilnog postupanja u izvanrednim situacijama;
emotivno ojačaju kako bi u izvanrednoj situaciji mogli zadržati prisebnost i primijeniti stečena znanja i vještine;
upoznaju se s važnijim telefonskim brojevima koji se koriste samo u slučaju hitnosti.
Ovom obukom je posjećeno 11 vrtića, 5 u gradu Livnu, 3 u općini Tomislavgrad, i po jedan u Glamoču, Kupresu i Drvaru. Također smo posjetili i Centar za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju “NOVA NADA” Tomislavgrad.

Obuku je pohađalo 820 djeca. Djeca su imala priliku da se upoznaju sa radom vatrogasnih društava općina i grada naše županije, praktično su im pokazali tehničku opremu, uređaje i vozilo koje koriste u izvršavanju zadaća iz svoga djelokruga rada. Djeci su ovom prilikom podijeljene bojanke s motivima vatrogastva, a svjedočili smo da im je ovo predavanje bilo izuzetno zanimljivo, a naravno da je nadasve i korisno, priopćeno je iz Vlade HBŽ.
www.tomislavnews.com