obavijstivjera

OBAVIJESTI iz Župe svetog Mihovila Tomislavgrad: Naš župljanin fra Josip Stanić želi primiti sveti red đakonata

Sljedeća nedjelja je Dvadeset i osma kroz godinu i raspored svetih misa je uobičajen.

U tijeku je Listopadska pobožnost, od ponedjeljka do petka, u svim našim crkvama prema rasporedu: u Tomislavgradu molitva krunice započinje u 17:30 sati; u Stipanićima i Kovačima u 17 sati; a na Širokovcu u 16 sati. Poslije krunice slavimo svetu misu u svim crkvama.

Naš župljanin fra Josip Stanić, član Hercegovačke franjevačke provincije, želi primiti sveti red đakonata. Fra Josip, sin Drage i Jelene r. Parlov, rođen je 8. lipnja 1998. u Tomislavgradu, gdje je i kršten 1. kolovoza 1998. Sukladno Zakoniku kanonskoga prava dužni smo oglasiti fra Josipovo ređenje. Ako netko od puka zna za možebitnu zapreku za ređenje dužan je to javiti u župni ured ili Provincijalatu Hercegovačke franjevačke provincije.

U četvrtak poslije večernje svete mise je redovito klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu.

Prošlu nedjelju smo proveli akciju prikupljanja pomoći za područja Gornje Austrije koja su stradala u teškim poplavama. Prikupljeno je 7.500 KM. Iskreno hvala svima!

Susret za žene i majke održat će se u nedjelju s početkom u 16 sati, u kući Božjeg milosrđa u Bukovici. Sveta misa nije u programu, pa se preporuča sudjelovanje na svetoj misi u svojoj župi, objava je iz Župe sv. Mihovila Tomislavgrad.

www.tomislavnews.com