HB ZupanijaTG Politika

IZVJEŠĆE s 14. sjednice Vlade Hercegbosanske županije: Podjela sredstava i imenovanja

Na današnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije dala je suglasnost na Pravilnik o unutarnjem ustrojstvu Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Hercegbosanske županije, te na Javnu nabavu – vozila za potrebe Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata Hrvatskog vijeća obrane Hercegbosanske županije“, procijenjene vrijednosti 70.000,00 KM s PDV-om.

Usvojena je Odluka o transferu sredstava iz Tekuće pričuve u svrhu pokrića doprinosa za bivše djelatnike Turističke zajednice Hercegbosanske županije.

Dana je suglasnost Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije na provedbu javne nabave zamjene otvora na sportskoj dvorani Srednje strukovne škole Tomislavgrad; rekonstrukcije i sanacije parketa u sportskoj dvorani Srednje strukovne škole Tomislavgrad, računalne opreme Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića Livno i odobravanje financijskih sredstava za istu namjenu, te za provedbu javne nabave liječnički pregledi djelatnika srednjih škola.

Na današnjoj sjednici Vlada Hercegbosanske županije usvojila je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2024./2025. godinu;

Usvojeno je i 8. kvartalnog izvješće o realizaciji programa financijske konsolidacije i/ili restrukturiranja i namjenskom utrošku sredstava doznačenih iz proračuna Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici donijela je Odluku o izmjeni Plana prijema vježbenika srednje stručne spreme, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima broj vježbenika je uvećan na 34, usvojene su i Izmjene Plana prijema vježbenika VII stupnja stručne spreme ili visokog obrazovanja Bolonjskog sustava studiranja, sukladno proceduri Agencija za državnu službu FBiH raspisat će natječaj za prijem 68 pripravnika VII stupnja stručne spreme.

Odobrena su financijska sredstva u iznosu 5000KM u svrhu financijske pomoći Komori zdravstvenih tehničara HBŽ iz Livna kao podrška organizaciji Simpozija na temu „Uloga medicinskih sestara u liječenju kroničnih bolesti“.

Dana je suglasnost ministru unutarnjih poslova Mariu Lovriću za potpisivanje Sporazuma o formiranju zajedničkog povjerenstva za tumačenje odredbi i praćenje primjene Kolektivnog ugovora za uposlenike Ministarstva unutarnjih poslova. MUP – u Hercegbosanske županije, Vlada je dala suglasnost i za pokretanje javne nabave u svrhu nabavke zimskih odora.

Na sjednici Vlade Hercegbosanske županije odobrena su financijska sredstva u iznosu 1000 KM, Udruzi sv. Ilija – Prolog, Livno kao financijska potpora za izgradnju objekta – kuće (različitih namjena -kulturnih, sportskih i drugih namjena), Speleološkom društvu „Mijatovi dvori“ iz Tomislavgrada 2000 KM, kao potpora pri organizaciji skupa speleologa u Tomislavgradu u listopadu 2024. godine.

Na današnjoj sjednici nakon provedene natječajne procedure Ilija Sliško imenovan je na mjesto direktora Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije, Martina Baković imenovana je za ravnateljicu Službe za odnose s javnošću Vlade Hercegbosanske županije.

Na današnjoj sjednici Vlade Hercegbosanske županije odobrena su financijska sredstva u iznosu 1000 KM, Udruzi sv. Ilija – Prolog, Livno kao financijska potpora za izgradnju objekta – kuće (različitih namjena -kulturnih, sportskih i drugih namjena), Speleološkom društvu „Mijatovi dvori“ iz Tomislavgrada 2000 KM, kao potpora pri organizaciji skupa speleologa u Tomislavgradu u listopadu 2024. godine, Taekwondo Klubu „Magone Livno“ za organiziranju proslave 30. godina rada kao i organiziranja 28. po redu Međunarodnog taekwondo turnira ″MBC – 28. Livno Open 2024“.-Taekwando 5000 KM.

Odlukom su odobrena financijska sredstva ″Kapitalne potpore drugim razinama vlasti – Dječji vrtić Kupres“ u iznosu od 50 000 KM. Usvojena je Odluka odobravanju sredstava na poziciji ″Transfer za kulturu za obnovu Doma kulture Šujica“-KIC u iznosu od 30 000 KM. Odlukom su odobrena financijska sredstava u svrhu obilježavanja 25 godina rada Duhovno humanitarne udruge „Kap ljubavi“ Tomislavgrad u iznosu 5000 KM.