TG Vijestivjera

FOTO: Kip fra Bariše Drmića vraćen ispred župne crkve u Seonici

Nakon šest mjeseci, kako je sklonjen kip fra Bariše Drmića koji se nalazio ispred crkve UBDM u Seonici, zbog radova na crkvenom dvorištu ponovno je vraćen na projektom predviđeno mjesto.

Točnije, kip fra Bariše Drmića sklonjen je 18. travnja i premješten u župnu kuću ispred župnog ureda a vraćen 16. listopada 2024. godine. Ponovno je fra Bariša Drmić prigrlio svoju baziliku i snažnim rukama uzdignutih ka nebu moli zagovor od Boga za svoj kršćanski puk. Vraćanje kipa fra Bariše Drmića ispred crkve pobudilo je i veliko zanimanje brojnih štovatelja ovog velikog zagovornika i fratra koji su došli vidjeti ovu cjelokupnu priču o fratru koji preminu na glasu svetosti i kamenu crkvu koju sagradi iz svoje prištede sa vjernim pukom na čast i slavu Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Radovi su dijelom završeni na popločavanju crkvenog dvorišta koje će se nastaviti nakon rekonstrukcije zvonika. U ovoj fazi projektom je predviđeno rekonstrukcija zvonika kao i poboljšanje same njegove statike. Do sada na uređenom crkvenog dvorišta završeni su radovi pored popločavanja i fugiranja kamenih ploča završeni su radovi na odvođenju oborinskih voda i stavljanje u funkciju rasvjete oko crkve, što se može vidjeti na fotografijama.

Svekoliku zahvalu upućujem fra Sretanu Ćurčiću koji se založi na konačnom uređenju cjelokupnog crkvenog dvorišta kao i same fra Barišine crkve koja je vapila za restauracijom. Nadamo se da će rekonstrukcija zvonika dati novi izgled crkve ne da će svojom novom visinom dominirati prostorom već u kontekstu cjelovitog projekta.

Kao i fra Bariša Drmić bez svojevremenog puka nije mogao završiti svoje djelo, kako bi se mi vjernici imali čime ponositi, tako i sadašnji župnik fra Sretan Ćurčić ne bi bez svog današnjeg puka to isto mogao, pa stoga dovršimo djelo fra Bariše Drmića preko ruku fra Sretana Ćurčića. Zagovor fra Bariše Drmića neka nas prati u svim našom nakanama, objava je web stranice Omolje.com

www.tomislavnews.com