TG Politika

PITANJE ČITATELJA: Sjeća li se tko kada je održana zadnja sjednica Skupštine HBŽ?

Pratim vaš portal i žao mi je što nemate više političkih tema, ali ja sam slobodan postaviti pitanje iz politike, ustvari više svoje razmišljanje.

Onaj tko je predložio i donio zakon da mogu zastupnici u županijskim skupštinama svoj mandat odrađivati kao profesionalci, dakle za njih 25 izabranih, da im je to radno mjesto, uplaćuje im se radni staž, zdravstveno, regres, božićnice…kao pravim radnicima, a oni rade, pratim to, maksimalno 30 dana u godini i prime za to oko 30000 KM godišnje, ne zarade nego prime! Za svaki radni dan dobiju 1000,00 KM! Sada sračunajte koliko je to za ukupno za njih 25?! Možda najveći stručnjaci ne samo kod nas nego u svijetu ne zarade toliko, ali mi smo široke ruke kad treba nagraditi one što ne rade. Nije zato čudno da za opće izbore, za zastupničke mandate traje velike politička i izborna borba, kod ovakvih privilegija kako i ne bi.
Taj zakon i ti pravilnici nisu Sveto pismo i nisu u kamen uklesani, trajni, pa da se ne mogu mijenjati. Ne mogu i neće, jer bi ih trebali mijenjati oni koji uživaju sve njihove blagodati, sve privilegije, pa zašto bi ih mijenjali. Njima je dobro, a narodu, biračima, njihovo je samo da izađu na izbore i izaberu one koje će debelo plaćati četiri (a neke i više puta po četiri) godine za ležarinu, za nerad ili kratki rad. Takav je zakon i tu se ništa ne može, pa narode plaćaj i dalje i šuti, do kada? Eto, ja jutros pitam i pišem toliko, a vi ako hoćete objavite! Ako objavite i ako ćete objavljivat imam ja još pitanja iz politike, a trebali bi i vi više pisati o politici, ona određuje našu sudbinu.
Vaš redoviti čitatelj: J. Radoš

www.tomislavnews.com