TG Zanimljivosti

Nakit od kamena iz Grabovice u New York-u!

Jeste li u našoj Galeriji pogledali lijepu manekenku Helenu, koja nosi nakit svoje rodice Marije ili MoMa-modna maca art? Ako niste, pogledajte prije ekskluzive koju vam donosimo!

Početkom godine Vokalni ansambl Brevis iz Osijeka nastupao je u jednoj od najprestižnijih koncertnih dvorana svijeta, Carnegie Hall u New Yorku . Poziv za gostovanje organizator im je uputio nakon što im je za oko zapela snimka koju je Ansambl stavio na You Tube. Naravno da je Brevis taj poziv prihvatio, jer nastup u toj dvorani predstavlja san svakog glazbenika. Nastupom u Carnegie Hallu Brevis je postao prvi hrvatski zbor koji je ikad nastupio na toj velikoj pozornici.
 
Za taj povijesni nastup djevojke su odabrale nakit iz Mulika kolekcije dizajnerice Marije Ivančić, koja djeluje pod brandom MoMa modna maca art . Kolekcija Mulika je nastala od jednog običnog  kamena koji je pronašla slučajno u Grabovici, otkuda Marija vuče porijeklo. Taj Mariji dragi  kamen s Buškog jezera postao je njezino nadahnuće i materijal od kojega je uradila cijelu kolekciju nakita.

Bila je to svjetska promidžba nakita maštovite dizajnerice Ivančić, ali radost i oduševljenje s njom je dijelila i njezina sestričina Majda Milinović, jedna od članica Ansambla Brevis.

-Doista sam bila sretna gostovanjem u New Yorku! I kao članica Brevisa, ali i zato što smo mi djevojke nosile nakit moje sestrične Marije, izrađen od kamena iz naše Grabovice koju obožavamo i u kojoj svake godine i ljetujemo-kaže Majda.

-Naravno da mi je drago da su djevojke iz Brevisa prepoznale moj unikatni nakit i da su ga nosile na ovom prestižnom, svjetskom, nastupu. Zato bih se i na ovaj način zahvalila svim Brevis djevojkama i njihovoj voditeljici Antoaneti koje su prepoznale ljubav prema dizajnu, ljepotu prirodnog kamena iz duvanjskog, buškoblatskog kraja, i učinile mi čast da i MoMa bude dio te velike, lijepe priče- kaže, u razgovoru za TN, Marija Ivančić, ekonomistica, ali u slobodnom vremenu i dizajnerica i vlasnica ovog modnog branda.
Nakon izvrsnog  modnog editorijala koji je prošle godine Marija s timom pripremila u Grabovici(pogledati u našoj Galeriji!) , uslijedile su odlične kritike, a stizali su i zahtjevi za suradnje. Za Mariju je ovo bila velika pohvala, budući su joj dizajniranje i izrada nakita hobi i igra, bolje reći maštovita igrarija rezultat koje je prekrasan nakit: ogrlice, naušnice, narukvica, prstenje, privjesci, medaljoni

{gallery}modna_maca{/gallery}

-Sama realizacija modnog editorijala u Grabovici je bila zahtjevna , ali s obzirom na želju da se to dolje snimi uspjela sam sve realizirati, zahvaljujući sjajnom, sposobnom timu. Kroz predivne fotografije, osim nakita i prekrasnog modela, dočarali smo i našu romantičnu Grabovicu, pa svi koji su vidjeli fotografije, i još uz našu priču, poželjeli su posjetiti taj kraj-priča nam Marija, uvjerena da će Buško jezero i sva sela na njegovim obalama, prekrasna, netaknuta i zdrava okolina s gostoljubivim domaćinima, u budućnosti biti turistički raj.
 
Kod Marije nema odmora , trenutačno ostvaruje suradnje s galerijama na Jadranu, koje su pokazale veliki interes za njezin  moderan i prepoznatljiv unikatni nakit.
Također je u tijeku i priprema za  četverodnevni regionalni Sajam mode Fashion hr. Industriju, koji će se održati u svibnju u Zagrebu.

Foto: Fotografiju kamena s Buškog jezera snimio je Foto Kovazg za MoMa modna maca art.
Ostale fotografije su iz albuma Vokalnog ansambla Brevis iz Osijeka

www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić