Svijet Vijesti

Što sada:Nijemci prijavili ‘kralja vjetra’ Ćurkovića i obitelj USKOK-u!

Prijavljeni su Ante Ćurković, sin Tomislav, supruga Jelena, kćer Ana, zet I. Ćurić i V. Matjačić. Kralja vjetra sumnjiče da je pribavio financijsku korist pomoću utjecaja

Nijemci su USKOK-u 14. ožujka prijavili Antu Ćurkovića, poznatijeg kao ‘kralj hrvatskog vjetra’, njegovog sina Tomislava, suprugu Jelenu, kćer Anu Ćurković Ćurić, zeta Iljka Ćurića i Vladimira Matjačića.

Bivšeg HEP-ovog direktora Sektora za strategiju, investicije i korporativni razvoj, sumnjiči se da je tvrtkama koje su u njegovom ili obiteljskom vlasništvu pribavio financijsku korist pomoću utjecaja te osigurao dobivanje prethodnih elektroenergetskih suglasnosti za vjetroelektrane na području Hrvatske u projektima vrijednim 201,2 milijuna eura, piše tportal.

Ćurković je u rujnu 2009. otišao iz HEP-a, a dvije godine kasnije postao je član odbora Dalekovoda. U prijavi se tvrdi da je raspolagao svim razvojnim podacima te tvrtke o najboljim lokacijama vjetropolja.

Ante Ćurković je za Energetiku-net i kazao da ne zna ništa o kaznenoj prijavi. Prijavu je podnijela njemačka tvrtka MCI iz Hamburga, o cijelom slučaju informirali su i monitoring komisiju Europske unije. (24 sata)tn