Svijet Vijesti

Sukob torcidaša i policije nakon gradskog derbija

Dio huligana dao se u bijeg Sukošanskom ulicom, lomeći klupe, prometne znakove, grane stabala i sve što im se našlo na putu

Nakon utakmice Splita i Hajduka, gdje je Split pobijedio 2: 1, u Parku mladeži došlo je do fizičkog sukoba između torcidaša koji su se, zbog bojkota derbija Sv. Duje, nalazili izvan stadiona i policajaca koji su osiguravali skup.
Kako Dalmacija News doznaje od očevidaca, tridesetak je osoba iz skupine navijača počela bacati staklene boce, bengalke, te kamenje na gledatelje koji su izlazili sa stadiona, policajce, ali i automobile nedužnih vozača koji su prolazili ulicom Hrvatske mornarice! Otvorio se pakao…
– Devet policijskih službenika je zatražilo liječničku pomoć; oštećeno je više automobila građana te jedno vozilo policijskih službenika. Uhićeno je više osoba, na mjestu događaja obavlja se očevid te se poduzimaju mjere traganja za ostalim izgrednicima – kazala je za Dalmacija News Antonela Lolić, glasnogovornica splitske policije.
Dio huligana dao se u bijeg Sukošanskom ulicom, lomeći klupe, prometne znakove, grane stabala i sve što im se našlo na putu. Izgredi su ugašeni nakon dvadesetak minuta.. .

Dalmacijanews/TN