TG Zanimljivosti

Rekordan odaziv dobrovoljnih davatelja krvi u Tomislavgradu, čestitamo!

Danas je Međunarodni dan Crvenog  križa. U Tomislavgradu je u tijeku Tjedan crvenog križa, a jučer je održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

U prostorijama Gimnazije Marka M arulića u Tomislavgradu, jučer je održana vrlo uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi. Akciji se odazvala i krv dala 81 osoba, od kojih 63 učenika Gimnazije i Srednje strukovne škole u Tomislavgradu, te 18 drugih osoba, među inima i članovi MK“Veterani“, zaposlenici općine, Doma zdravlja…
Akciju dobrovoljnog darivanja krivi organizirao je Crveni križ iz Tomislavgrada u suradnji sa Zavodom za transfuziju krvi iz Mostara.
-Već dugo se organiziraju akcije darivanja krvi u Tomislavgradu, ali odaziv na ovu jučerašnju je bio rekordan. Zahvaljujem svim darovateljima, jer su dajući krv spasili život, kako je i moto ovih akcija. Također treba zahvaliti profesoru Grgi Radošu iz Gimnazije i profesorici Lidiji Šimić iz SSS u Tomislavgradu, te ravnatelju Gimnazije prof. Jozi Mašića, koji je ustupio prostor Gimnazije za ovu akciju- izjavila je za Tomislavnews.com Adela Škaro, predsjednica Crvenog križa Tomislavgrad.

{gallery}davanje_krvi{/gallery}
Rekla nam je, također, kako će u okviru Tjedna Crvenog križa biti upriličena posjeta Staračkom domu u Tomislavgradu i Udruzi djece s posebnim potrebama „Nova nada“ u Tomislavgradu.
Inače se ove godine slavi i veliki jubilej -150 godina od utemeljenja  Međunarodnog pokreta Crvenog križa,  pod  sloganom „ 150 godina-Sto pedeset humanitarnih akcija“.

Tekst i foto: www.tomislavnews.com