HBŽ Vijesti

Učenici i učitelji uživali u zimskim radostima na Kupreškoj visoravni

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Oko 200 učenica i učenika, te 30-tak djelatnika Osnovne škole Stjepana Radića Prisoje i Područne škole Stipanjići, Grabovica i Kazaginac današnji dan su proveli na snijegu, uživajući u zimskim radostima na Kupreškoj visorani, u objektima i na terenima SRC Čajuša, odnosno „Adria ski“.

Krenuli su u rano jutro Ćićkovim autobusima iz Prisoja, gdje je bilo kišno i oblačno vrijeme.

-Međutim, kada smo negdje iza devet sati stigli na Čajušu, dočekalo nas je prekrasno sunčano vrijeme i bijelo prostranstvo, zimska idila koja se može, vjerojatno, samo ovdje doživjeti. Uživali smo u krajoliku, šetali, dok su se mlađa djeca sanjkala, grudala, a stariji skijali pod nadzorom učitelja- izjavili su nam djelatnici škole, ne krijući oduševljenje ovim jednodnevnim izletom.

Puni su hvale i za ljubazno osoblje restorana „Ognjišta“ i Hotela „Adria ski“, gdje su ručali i malo predahnuli od sanjkanja i skijanja. Na povratku, a svima je dan brzo prošao, uživali su u zalasku sunca na Kupreškoj visoravni, a potom su, rumenih obraza, a neki i mokri od snijega, uputili prema autobusima, u kojima je odjekivao smijeh i vesela učenička pjesma. 

Inače, danas je na Kupresu bilo mnogo posjetitelja, najviše iz Dalmacije i Hercegovine. I pučkoškolci i srednjoškolci iz Glamoča danas su bili na Kupresu, a prije neki dan i učenici Srednje strukovne škole iz Tomislavgrada proveli su na Kupresu, a sutra (petak) će na snježne padine Kupreške visoravni krenuti i duvanjski gimnazijalci.

Za svaku je pohvalu organizacija školskih izleta na snježne padine Kupresa ili Blidinja.

{gallery}Kupres_skola_2013{/gallery}

Tekst i foto: www.tomislavnews.com