Naši u svijetu

INTERVJU Još jedan uspješan mladi Duvnjak, Stipe Vučur:“Najradije bih svaki slobodan dan proveo u Tomislavgradu!“

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Naš portal (TN) nastavlja predstavljati čitateljima uspješne Duvnjake ili one koji imaju duvanjsko porijeklo. Posebice „s guštom“ predstavljamo mlade i uspješne, a jedan od njih je i nogometaš Stipe Vučur…

 

Stipe je rođen 1992.godine u Salzburgu. Njegova majka Lidija, djevojačko prezime Braovac, rođena je u duvanjskom selu Stipanjićima, a otac Ante u Seonici. Stipe je vrlo rado odgovorio na nekoliko naših pitanja, jer je, kako kaže, TN njegov najdraži portal.

Stipe,ovih dana austrijski mediji su se raspisali o tebi kao uspješnom nogometašu-strijelcu NK Lustenau, za kojega su zainteresirani mnogi veliki klubovi iz Austrije i Njemačke.

To je, na sreću, istina. Ovij prvi dio sezone je za moj klub i mene bio veoma uspješan. Svi smo zadovoljni, ja s klubom i klub sa mnom.

Kada si počeo igrati nogomet?

Nogomet sam počeo igrati od pet godina, dakle, prije nego sam pošao u školu najdraža zabava mi je bila lopta i šutiranje na gol. U kojim si sve klubovima igrao? Počeo sam igrati u klubu SSK ( mali klub u jednoj četvrti Salzburga u kojoj sam tada živio. S desetak godina sam prešao u WÜSTENROT SALZBURG , sadašnji RED BULL SALZBURG ). Tu sam prošao njihovu školu nogometa, a sa 17 godina sam otišao na posudbu u SV SEEKIRCHEN (3 austrijska liga). Tu sam igrao godinu dana. Nakon toga sam opet otišao na posudbu u USK ANIF (3 austrijska liga). Pola godine poslije kupio me FC LUSTENAU, gdje sam evo godinu dana…

{gallery}Stipe_Vucur{/gallery}

Tko je tvoj menadžer ili si sam sebi menadžer?

Menadžer mi je HAGMAYR, odnosno menadžerska agencija u Austriji.

Ima li u tvom sadašnjem klubu još Hrvata ili igrača s prostora B i H?

Ima, Luka Jakara iz Zagreba, s kojim već godinu živim u istom stanu. Sa mnom je i bh reprezentativac –golman Reuf Duraković.

S kime se najviše od nogometaša družiš i tko je tvoj uzor među nogometašima?Za koji klub navijaš, osim onoga u kojem igraš?

Najviše se družim sa suigračem u obrani Cemom Tosunom , te s Reneom Feliksom, s kojima provodim veći dio slobodnog vremena. Moj uzor u nogometu je C.Ronaldo, a omiljeni klub mi je Real Madrid.

Jesi li odlučio gdje ćeš nastaviti karijeru ili ostaješ u Lustenau?

Imam mnogo ponuda, još nisam ništa odlučio, nadam se da će se o tomu odlučiti uskoro, pa ću vam javiti.

Bi li želio igrati u Hrvatskoj i u kojem klubu, reprezentaciji?

Stalno pratim dosta HNL i želio bih jednom zaigrat u HNL-u, ali kasnije, sada još ne. A Hrvatska nogometna reprezentacija mi je san snova, još od djetinjstva i molim Boga da mi se taj san jednoga dana ostvari!

To su bila sportska pitanja, a sada malo lakša: koliko imaš braće i sestara i je li još netko od njih sportaš?

Imam mlađeg brata Ivana (19) i isto igra nogomet, a imam i stariju sestru Marijanu.

Prate li utakmice tvoji roditelji i imaš li njihovu podršku?

Cijela moja obitelj prati svaku moju utakmicu bilo na stadionu, bilo na televiziji,a često i putuju sa mnom. Od prvoga dana imam njihovu punu podršku, dok nisam imao vozački stalno su me vozili i na treninge i na utakmice i stvarno sam im zahvalan na svemu što su dali i daju za mene i moju karijeru.

Ideš li još u školu/fakultet?

Završio sam srednju ekonomsku školu, a možda upišem i fakultet, ali o tom potom.

Koliko često dolaziš u Tomislavgrad i koga od rodbine imaš u Tomislavgradu?

U Tomislavgrad dolazim kad god mogu i tamo provodim najljepše dane. Obvezno dolazim za Božić, Uskrs, Gospojinu, a i svaki produženi slobodni vikend koristim doletjeti tamo. U Tomislavgradu imam mnogo rodbine, od najbližih imam dvije bake, ujku i ujnu, te dvije tetke i dva tetka.

Imaš li u TG prijatelje i kada dođeš gdje izlaziš, kako se zabavljaš, koji ti je omiljeni kafić?

Imam mnogo prijatelja u Tomislavgradu i gotovo sam svakodnevno s njima u kontaktu, a kada sam dolje s njima provodim veći dio vremena. Moja dva omiljena kafića u Tomislavgradu su Hard rock i Elements. To su klubovi za noćne izlaske.

Neizbježno pitanje: imaš li djevojku?

Imam, naravno!

I za kraj: čitaš li redovito tomislavnews.com, tvoja poruka čitateljima TN portala ?

I ja i moja obitelj redovito čitamo TN jer smo na taj način povezani s našim Tomislavgradom i želimo se informirati o zbivanjima u rodnom kraju, a za to je TN najbolji. Mlad sam za bilo kakve poruke i pouke, zato samo pozdravljam sve čitatelja vašega portala i sve Tomislavgrađane, a mladež posebice! 

Razgovor i foto: www.tomislavnews.com