Humor

“MOJA BAKA stjuardesa”, malo šale u blagdansku večer

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Baka Beka (krštenim  imenom Iva, što je malo tko znao) iz Mrkodola ima unučadi u Zagrebu, pa ih se svako malo, ko duvanjska baba, zaželi i pravac Zagreb. Najmlađoj unuci Ivi  nadili su ime u bakino, pa je bila njezina miljenica i, rekla bi Beka, pametnica na baku…

Iva je bila drugi razred osnovne škole kad je baka jednoga proljeće stigla u Zagreb i trebala biti u stanu s Ivom, jer su joj roditelji morali radi posla izbivati desetak dana iz Zagreba. Drago bilo i baki Beki i unuci Ivi, nikad im dosadno. Baka se volila šaliti, pričati nevjerojatne priče, a Iva je slušala ne trepćući i otvorenih usta. A i Beka dočekala u zrelim godinama da je netko hoće slušati. Jedne večeri dođe Iva iz škole i pita baku:

-Bako, što si ti radila kad si bila mlada?

-Bila sam stur…stjuardesa (jedva baka potrefi ime!), ona što poslužuje putnike u avionu.

-Super, bako,  to je sigurno zanimljivo radit, pričaj mi o tome!

I sama se sebi čudeći kako joj je baš to zanimanje palo na pamet, razvezala Beka priču, izmišlja, petlja, jer je samo jednom letila u avionu, ali unuka nije nikada pa upija svaku bakinu riječ: o putovanjima po svijetu, nabraja zemlje u kojima je bila, nabroji ih svih pet, više se ne sjeti, pa opisa aerodrome, zanimljive putnike, pilote, zgode i nezgode gore na nebu,  pa uzbuđenja kad se pogleda iz aviona na zemlju, na mora, na gradove… ko kad joj je Bog dao bujnu maštu.

Unuka je bila oduševljena bakinim poslom iz mladih dana i vrlo zanimljivom pričom, pa je sa smiješkom  zaspala.

Nakon dva dana, a Iva je bila u školi, zazvoni telefon u stanu. Javi se Beka.

-Ja sam Ivina učiteljica jeste li vi njezina baka?

-Je…sam, šta se dogodilo, di mi je Iva, je li sve u redu…? preplašena, zamuckuje baka Beka.

-Sve je u redu gospođo, evo Ive u razredu, ovdje je kod mene, nego bih Vas ja zamolila ako je ikako moguće da sutra dođete s Ivom u školu, da nam ispričate o svojim doživljajima iz mladosti, dok ste bile stjuardesa. Iva je napisala fantastičan pismeni sastav o tome, a kaže da ste joj Vi ispričali. Razgovarala sam s ravnateljem, došla bi cijela prva smjena slušati Vas, koje  neobično iskustvo, evo i ja Vam zavidim kako ste zanimljiv posao radili. Svi bismo Vas rado upoznali, čestitamo na hrabrosti…- čuje baka Beka glas razrednice, slušalica joj ispade iz ruke, a još čuje:

-…Gospođoooo, gospođooo…je li sve u redu…?!

www.tomislavnews.com/Foto ilustracija