HBŽ Vijesti

FOTO : Obilježena 27. obljetnica obrane Livna

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Livna danas je završena središnja proslava 27. obljetnice Dana obrane Livna kojoj je prethodila sveta misa u crkvi Svih svetih u Livnu nakon čega je kroz središte grada do zgrade Narodnoga sveučilišta održan svečani mimohod u znak sjećanja na sve poginule branitelje.

Na današnjoj Svečanoj sjednici uz brojne goste nazočili su: predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora, dr. Dragan Čović, predsjedateljica Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjana Krišto, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić, ministri u Vladi, Darinko Mihaljević, Petar Galić, Stipan Šarac i Hikmet Hodžić, predstavnici ostalih razina vlasti, predstavnici braniteljskih udruga kao i predstavnici drugih vjerskih zajednica.

Gradonačelnik Livna, Luka Čelan u svome obraćanju osvrnuo se na presudne dane borbe i opstojnosti na prostorima u Livnu i na livanjskom kraju. “Naša sjećanja i osjećaji zahvalnosti ne blijede, okupili smo se kako bismo ponovno ukazali na sve važne činjenice za naš narod u BiH, te prisjetili ratnih dana i iskazali dužno poštovanje prema svakoj žrtvi Domovniskog rata.

“Prije 27 godina bilo je teško, bili su to dani patnje, borbe, prkosa i hrabrosti, dani ratnog haosa, gubitak ljudskih života, tanke niti između života i smrti. Ti dani ne želimo da se ponove, ali ih se prisjećamo i obilježavamo radi budućih naraštaja” istaknuo je, među ostalim, predsjednik Gradskog vijeća, Sead Hadžijahić

„27 obljetnica je brzo došla i brzo nam prolaze obljetnice, zbog toga je bitno uputiti neku riječ i prisjetiti se svake žrtve Domovinskog rata, svega onog što smo uradili, što je dobro i za predstavnike HVO-a i kada je u pitanju zakonodavstvo u BiH i RH. Vjerujem da je zajedno s našim Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata napravljen jedan veliki iskorak i zbog toga hvala onima koji su dali puni doprinos da u našem zakonodavstvu, a jednako tako i u zakonodavstvu RH do kraja zaštitimo vrijednosti Domovinskog rata i svakog našeg branitelja“, kazao je predsjednik Čović obraćajući se na svečanoj sjednici.

Po završetku svečane sjednice ispred Spomenika poginulima za slobodu hrvatskog naroda položeni su vijenci i upaljene svijeće.

Proslava 27. obljetnice obrane Livna i Livanjskog kraja nastavljena je u Memorijalnom centru u Donjim Rujanima i kapeli sv. Stjepana u Čelebiću u kojima su služene svete mise, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

FOTO GALERIJA

www.tomislavnews.com