TG Kultura/Zabava

FOTO : Pratili smo “Mladu” Ivane Ćurić u Đakovo, predstavili njezine priče koje će i biskup čitati!

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Dovezli se busom, došli srcem! Čudnovati poetski puteljci i staze doveli su nas opet za jedan stol, ovaj put u Župnoj dvorani Župe Svih svetih u Đakovu.
Ivana je napisala 129 stranica svoje knjige i sto tridesetu – novu stranicu prijateljstva naših škola i naših gradova! Snažna je simbolika ove promocije. Osim uvažavanja struke predstavljača knjige i općih simpatija prema autorici knjige, Ivani Ćurić, osjetila se još jedna dimenzija ovog događaja.
Svaka izgovorena riječ i glazba mladih svirača u posebnom ozračju dvorane sigurno su ostavili snažan dojam na posjetitelje. A oni su opet posebna priča u kojoj su svi na neki način međusobno povezani. I mi i “oni”, Đakovčani, doticali smo se sjećanjima, uspomenama djedova, zavičajem, prijateljstvom i zajedničkim nečim što se prepoznaje u govoru, izrazu, riječi…
I sve skupa činilo je potpuni sklad uma, duše i srca. Riječi karizmatičnog pomoćng biskupa Ivana Ćurića o svevremenskoj ljubavi prema zavičaju i nazočnost predstavnika grada Đakova, podigli su ovaj događaj na višu razinu.
Izvrsnom interpretacijom svojih priča autorica nas je uvukla u bliski, topli i dragi svijet koji snažno prkosi umjetnim i tehnološkim svjetovima. Knjiga osvaja na prvu našim govorom i humorom, a ostavlja trag općeljudskim porukama o životu, sreći, ljubavi, zavičaju i našim ljudima. “Mlada” će sigurno, bez putovnice, putovati svijetom, nošena našim rukama!
Mnogo je predstavljanja knjiga bilo i bit će, ali ovu ću pamtiti zauvijek. Održana pod okriljem Strossmayerovih dana, u sjeni veličanstvene Katedrale, a nakon obilaska Biskupskih dvora i degustacije misnog vina, sigurno spada u memoarske događaje.
Ispraćeni zvucima jazz glazbe s gradske Promenade osjećamo trenutak istinske ljepote života. A, sutra, kako bude!
Hvala Đakovo, na prekrasnom danu i večeri, na gostoprimstvu, na prijateljstvu, vidimo se opet!

www.tomislavnews.com/ Piše: Snježana Redžepagić