TG Kultura/Zabava

FOTO: Sinoć je u Galeriji KIC-a u Tomislavgradu otvorena izložba pod nazivom: “Marijan Šarić-gospodarstvenik, kolekcionar i donator”

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U Galeriji KIC-a u Tomislavgradu postavljena je zanimljiva izložba Marijana Šarića, porijeklom iz duvanjskog, buškoblatskog kraja, a koji živi u Zagrebu.

Posjetiteljima se riječima dobrodošlice, a nazočnom vlasniku izložbe gospodinu Šariću riječima zahvale, obratila ravnateljica KIC-a gospođa Danijela Papić. Među ostalim kazala je kako gospodin Šarić nije zaboravio svoj zavičaj, kako ga često posjećuje i daruje, pomagao mu je u Domovinskom ratu, ali i nakon rata.

U nazočnosti vlasnika zanimljivih eksponata, gospodina Marijana Šarića, izložbu je otvorio načelnik Tomislavgrada i, kako je kazao, dugogodišnji osobni Šarićev prijatelj.

Zahvalio je gospodinu Šariću što je pružio prigodu Duvanjkama i Duvnjacima vidjeti manji dio  onoga što ovaj veliki kolekcionar posjeduje, iako, kazao je Vukadin, ovdje nisu izložena vrijedna umjetnička djela iz bogate Šarićeve kolekcije.

Likovni kritičar Milan Bešlić kratko se osvrnuo na životni put Marijana Šarića ističući kako je kao i brojni njegovi sumještani krenuo u tuđinu, trbuhom za kruhom, ali je zahvaljujući svojim sposobnostima izrastao u vrsnog gospodarstvenika.

Gospodin Bešlić pohvalio je i djelatnike Galerije koji su uistinu znalački postavili ovu izložbu, uvjeren da će je ovih dana posjetiti i žitelji Tomislavgrada, ali i susjednih općina.

Na kraju se posjetiteljima kratko obratio i gospodin Šarić, koji je, kako je kazao dugo i teško radio u Njemačkoj, te pozvao Duvnjake da ne odlaze iz zavičaja, jer tuđina je uvijek bila i ostala ropstvo.

Marijan Šarić je i veliki humanitarac, a dug je popis njegovih humanitarnih akcija, djela, a svom rodnom kraju darovao je “Spomenik gastarbajteru” na kolodvoru u Tomislavgradu i kip sv. Ante.

Napomenimo da ovu izložbu prati i prigodan katalog.

www.tomislavnews.com/ Foto: Snježana Redžepagić