TG Zanimljivosti

FOTO : U POVODU Međunarodnog dana kulturne baštine Hrvatska pošta Mostar izdala prigodnu poštansku marku

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Kulturna baština jedinstvena je i nenadomjestiva te mora biti očuvana kao vrijednost za buduće naraštaje. Akademski slikar i likovni pedagog Ivica Vlašić u svom umjetničkom opusu najčešće slika pejzaže i konje te idiličnu ljepotu prirode livanjskog kraja koju, kroz svoja djela, ostavlja svima nama u kulturno naslijeđe.

Ivica Vlašić (rođen 23. 11. 1954. u Varešu, živi i radi u Livnu) diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1976. Iste godine odlazi na studijsko putovanje u Pariz, a 1981. specijalizira slikarstvo kao stipendist poljske vlade u Varšavi. Njegova djela odišu poštovanjem prema svijetu koji nas okružuje. Idilična priroda, mir zimske idile ili bujna vegetacija i nesputani konji vječna su inspiracija umjetnika koji zaustavlja trenutak ljepote u kojemu uživamo. Ostvario je više od 50 samostalnih te sudjelovao na više od 150 skupnih izložaba. Uvršten je u Enciklopediju hrvatske likovne umjetnosti 1996. godine, a 1997. godine u Nacionalnu zbirku grafika Hrvatskog kluba za međunarodnu suradnju kao “Aetas aurea hrvatske grafike”. Njegove slike nalaze se u fundusima muzeja i galerija te privatnim kolekcijama širom svijeta. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, organizator i sudionik brojnih likovnih kolonija od kojih su mnoge imale humanitarni karakter.

Hrvatska pošta d.o.o. Mostar izdala je prigodnu poštansku marku u arku od 9 maraka, žig i omotnicu prvoga dana (FDC). Marke i prateći materijali mogu se kupiti i online na www.epostshop.ba.

ODLIČAN IZBOR, ČESTITAMO HRVATSKOJ POŠTI I SUSJEDU IVICI VLAŠIĆU!
POETIČNA SLIKA “SAM S VJETROM”, LJEPOTAN

www.tomislavnews.com/ Hrvatska pošta Mostar