TG Kultura/Zabava

FOTO : Književnica iz Tomislavgrada (Mrkodola) Ivana Ćurić gostovala u školi Franice Dall’era u Viru

copyright@tomislavnews.com
Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U mjesecu knjige (15. 10.-15. 11.), danas (29. listopada, 2019.) je književnica iz Tomislavgrada Ivana Ćurić posjetila Osnovnu školu Franice Dall’era u Viru, a na poziv ravnateljice Dijane Galić. Gospođa Ćurić predstavila je svoju književnu djelatnost učenicima te škole kao i njihovim djelatnicima. Na samom početku prisutne je pozdravila ravnateljica škole, zatim je župnik don Ilija Drmić nešto kazao o Ivaninom književnom stvaralaštvu, ali se osvrnuo i na književnost kao jedan širi pojam. U Virskoj školi ovakva književna druženja su, može se reći, postala tradicija, a u prilog ovoj tvrdnji ide činjenica da su mnogi pjesnici iz ovih naših prostora gostovali u Virskoj školi.
Autorica je pročitala dvije priče (Ivin sir i Radost Badnje noći), a jednu priču su učenice Jelena Čamber i Jana Budimir uprizorile. Djeca su s puno pozornosti pratila svaku riječ. Među učenicima i djelatnicima škole bila je i  književnica koja živi u Viru, Miljenka Koštro.

Bilo je ovo ugodno druženje uz knjigu, u mjesecu knjige.  Učenici su bili zahvalna publika i stoga što je Ivana vrlo dojmljivo čitala/interpretirala svoje priče, djeci zabavne zbog specifičnog jezika kojim su napisana i doze humora u tim pričama.
Autorica je do sada objelodanila dvije knjige zbirke kratkih priča: “Iz dnevnika jedne mlade” i “Iz dnevnika jedne mlade 2.”, podnaslova: srića je u malim stvarima.

Osim priča, Ivana piše pjesme  i igrokaze.

www.tomislavnews.com/ Tekst: M. Koštro/Foto: Ana Duvnjak – Beljan