HBŽ Vijesti

FOTO : ČLANOVI Hrvatskog šumarskog društva iz Dalamcije posjetili HŠD F B i H

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

U  dvodnevnom posjetu HŠD F B i H boravili su šumari Hrvatskog šumarskog društava iz Dalmacije: od Knina, Šibenika, Splita, Sinja, do Metkovića…

Njih više od 40 bili su u Livnu, gdje im je domaćin bio Petar Gelo, predsjednik HSD UFIH. Posjetili su Šumariju u Livnu,  Franjevački muzej u samostanu Gorica, potom Livanjsku mljekaru gdje su se upoznali s proizvodnjom čuvenog livanjskog sira, zatim su uživali u žuboru izvora Duman, oduševljeni njegovom okolicom.

Domaćin ih je odveo na visoravan Kruge gdje su proveli ugodno vrijeme diveći se divljem, a tako pitomim ljepotanima, brojnim konjima na ovoj visoravni, bez straha su ih snimali, približavali im se, prolazili između njih. Nakon toga fotografirali su se kod križa na Kruga, te uputili u visoke šuma jele i bukve iza Cincara.

Danas su iskoristili dan pa obišli trgovine i trgovačke centre, uspoređivali i cijenu i kvalitet, kupovali…

“Naši kolege iz Dalmacije su zaista oduševljeni što se sve može vidjeti u našem kraju i zadovoljni korisno, lijepo i ugodno provedenim vikendom, otputovali svojim kućama”, kazao je večeras za Tomislavnews.com gospodin Gelo, dodajući kako planiraju uzvratni posjet.


www.tomislavnews.com/Ljuba Đikić