TG Vijesti

FOTO : SVEČANO misno slavlje u Kongori, na svetkovina Presvetoga Srca Isusova zaštitnika župe predvodio je fra Jozo Marinčić

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Sinoć je u duvanjskoj župi Kongora služena Misa uočnica i paljeni svitnjaci u čast Presvetog Srca Isusova, zaštitnika Kongrske župe, a danas je služeno svečano misno slavlje pred kongorkom crkvom, gdje se okupio veliki broj vjernika, od kojih su mnogi, po dugogodišnjoj tradiciji, i hodočastili iz drugih duvanjskih župa.

Svečano misno slavlje predvodio je provincijal Franjevačke provincije Sv. Križa – Bosne Srebrne fra Jozo Marinčić, uz koncelebraciju provincijala HFP fra Miljenka Šteke, fra Gabrijela Mioča i mjesnog župnika fra Stjepana Martinovića.
Vrijeme je bilo pretežito vedro i toplo, pa se prije svete mise upriličila procesija s kipom Srca Isusova i stijegom Župe Kongora.
U nadahnutoj propovijedi fra Jozo je govorio o srcu Isusovom probodenom na križu za ljubav čovjeka, o milosti njegovoj i patnji koju je podnio na križu, o Isusovom srcu punom ljubavi.

“Srce označava središte našega bića, prostor u kojemu čovjek razgovara sam sa sobom i mjesto gdje se čovjek susretne s Bogom i razgovara s njim”, istaknuo je fra Jozo, govoreći o velikoj  ljubavi majke za svoju djecu,  navodeći prispodobu o majci koja oprašta svome sinu koji ju je pokušao ubiti, majčino srce je puno ljubavi. Naveo je i prispodobu u mladiću i djevojci koji su se vjenčali i odmah počeli trčati za materijalnim dobrima, pa u toj trci zaboravili na ljubav koja je nestajala iz srca.

-U današnjem svijetu mnogo je nepovjerenja, nepravde, sumnji, ogovaranja, kletve, mnogo je mladih ljudi koji se truju antidepresivima, alkoholom, drogom, jer im život biva nepodnošljiv, a ne pitaju se koliko je ljubavi i njihovom srcu, a Isus svaki dan kuca na naša srca, traži da mi se otvori, pa ne rijetko ta vrata srca ostaju zatvorena…Ne dopustite da kaplje ljubavi nestanu iz vašega srca…- istaknuo je, među inim, na današnjoj propovijedi na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u Župi Kongori fra Jozo Marinčić.

Svečano misno slavlje uveličao je svojom lijepom pjesmu i Župni zbor.

Nakon misnog slavlja vjernici su, po običaju, otišli na ručak, na užinu kod rodbine ili prijatelje u Kongori.

www.tomislavnews.com