TG Politika

REAGIRANJE HNL TOMISLAVGRAD: Je li za potrebe izborne krađe majka mlađa od djeteta? Općinsko izborno povjerenstvo u službi HNP

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

Poštovani sugrađani, želimo vas obavijestiti kako je Općinsko izborno povjerenstvo, na čelu s Kristijanom Petrovićem, napravilo “slučajnu” grešku prilikom slanja Odluke o imenovanju posebnog mobilnog tima koji će biti zadužen za obilazak covid bolesnika i svih onih koji su u samoizolaciji kako bi oni ostvarili svoje biračko pravo.
Naime, 27. listopada 2020. politički subjekti su dobili putem e-maila odluku o imenovanju posebnog mobilnog tima u kojem je stajalo da su članovi mobilnog tima Antonija Jurič, rođena 8.7.1998., Julija Barišić (predsjednik) rođena 9.6.1998. i Nikolina Leotar, rođena 6. 4.1964. godine.
S naglaskom da se na ovu Odluku mogu podnijeti prigovori unutar 24 sata Općinskom izbornom povjerenstvu, od dana primitka ove odluke.
Na prvu tu ne izgleda ništa čudno, međutim shvatili smo da je predsjednica ovog mobilnog tima majka kandidata na listi Hrvatskog nacionalnog pomaka, Tomislava Barišića kojoj se “slučajno” pogrešno upisao datum i godina rođenja te je tako na papiru postala mlađa od svog sina. Inače, gospođa je rođena 19.5.1968. godine.
Naravno, o svemu smo obavijestili Središnje izborno povjerenstvo te su nas oni uputili na podnošenje prijave o nepravilnostima o radu Općinskog izbornog povjerenstva koje je po našem mišljenju u ovoj situaciji svrstano pod okrilje jednog političkog subjekta.
Nakon toga, kontaktirali smo i Općinsko izborno povjerenstvo te su oni rekli kako se radi o slučajnoj pogrešci.
Napominjemo kako je riječ o jako osjetljivom mobilnom timu i uvjereni smo kako je Hrvatski nacionalni pomak (HNP) pripremio izbornu krađu nadajući se kako promatrači koji budu zaduženi od strane drugih političkih subjekata neće ulaziti u domove covid pozitivnih osoba i onih u izolaciji zbog straha za vlastito zdravlje. Na taj način bi omogućili predsjedniku mobilnog tima, inače majci kandidata s liste HNP, da odluči u ime glasača s obzirom da smo uvjereni kako je dosta starijih stanovnika naše općine koji inače na biralištima traže pomoć prilikom glasovanja oboljelo od covid 19 ili se nalaze u samoizolaciji.
Smatramo da je Općinsko izborno povjerenstvo i za formiranje ovoga mobilnog tima trebalo tražiti kandidate od stranaka koje zadovoljavaju uvjete za popunjavanje takvog jednog mobilnog tima. S obzirom da se radi o mobilnom timu broj 4, sukladno ždrijebu političkih subjekata on je trebao pripasti SDA-u, HDZ-u BiH i HSP BiH te smo uvjereni kako se iz tog razloga članove ovoga mobilnog tima nije tražilo kroz spomenute stranke.

Ne bi nas iznenadilo, vođeni iskustvima iz prethodnih izbornih ciklusa, da HNP za ovakav vid glasovanja prijavi i stanovnike naše općine koji trenutno ne borave ovdje kako bi ostvarili biračko pravo u njihovo ime, što je protuzakonito. Podsjećamo da su i u prethodnim izbornim ciklusima putem dopisnog glasovanja odlučivali u ime drugih o čemu su izvještavali pojedini portali u BiH.
Neki će se možda iznenaditi ovakvom načinu iznošenja naših sumnji, međutim kad znamo da je otac spomenutog kandidata verbalno vrijeđao članove i simpatizere Hrvatske nezavisne liste nakon našeg predizbornog skupa u Šujici, koji se održao 18. listopada 2020. Očito je HNP spreman na sve, a mi ih ovim putem, kao i sve ostale političke subjekte pozivamo na poštene izbore jer je važan glas stanovnika općine Tomislavgrad, kakav god bio.

Hrvatska nezavisna lista

www.tomislavnews.com/Promo tekst HNL