HBŽ Politika

OTVORENO PISMO načelnice Općine Drvar Dušice Runić predsjedniku Vlade HBŽ

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

NAPOMENA TN: Pismo je pisano ćirilicom, pa tko zna neka čita, a tko ne zna ćirilicu, a zanima ga Otvoreno pismo neka mu ga pročitaju oni koji znaju!

ДУШИЦА РУНИЋ

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ ДРВАР

 

МЕДИЈИ – свима

 

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

Премијеру који пуно прича, а мало каже. Премијеру Владе Кантона 10, који под неуставном заставом јавно вријеђа легитимне представнике једног народа – Срба.

Господине Иване, У свом обраћању нећу користити изразе који не приличе особи која обавља јавну функцију. Оно што кажемо или напишемо, говори о нама, поготово ако желимо да се правдамо и друге окривимо за властите грешке.

Изабрали сте премијеру да будете продужена рука Ваших претходника и управо Ви својим обраћањем поричете да сте премијер свих грађана. Зашто немате исти аршин за све општине у “свом” кантону? Зашто не мјењате лошу праксу и зашто не желите да од, како Ви кажете провинција, правите простор вриједан за живот човјека?

Да ли су Дрвар, Гламоч и Грахово провинције чији су становници сељани? Рурални јесмо. У неким селима нема чак ни струје, ни пута. Преовладава шума и природне љепоте, али ето немамо привилегију да средствима кантона асфалтирамо нити центиметар пута ка тим природним бисерима.

Издвојили сте средства за санацију макадамског шумског пута. СВАКА ЧАСТ! Биће лакше камионима да напуне буџет како бисте и сљедеће године могли асфалтирати и развијати развијене општине у кантону. Зашто не поништите спорну одлуку и започнете равномјерну расподјелу општинама, јер рекосте да Вам је циљ да се сваки дио кантона једнако развија?

Зашто као премијер не отворите врата кантона, као што је Дрвар своја отворио службеној Бањалуци, Београду и Сарајеву? Врата Дрвара ће увијек бити отворена и Вама и свим људима спремним да заједно са нама раде на побољшању квалитета живота наших суграђана.

 

Душица Рунић, начелница општине

 

У Дрвару 16.03.2021. године