TG Gospodarstvo

Direktor Tvornice kabela sastao s predstavnicima Sindikata, hvala ti Bože!

Predstavnik Samostalnog sindikata Tvornice kabela Ivan Dilber kazao nam je da je, napokon, održan sastanak s direktorom Tvornice kabela.

Direktor Tvornice kabela u Tomislavgradu Dragan Stipić jučer je stigao iz Slovenije i danas je održao sastanak s predstavnicima SSTKT, a u svezi štrajka rednika koji traje već osmi dan.
Bio je ovo prvi sastanak, prvi korak u rješavanju problema koji su nastalu u Tvornici kabela.
Sastanku je, osim direktora i njegovih suradnika, te predstavnika SSTKT, nazočio i načelnik Tomislavgrada Ivan Vukadin. (Podsjećamo, izišao je sa sjednice OV i uputio se u Tvornicu).

Na sastanku je predstavnik Sindikata iznio zahtjeva radnika koji štrajkaju. Prvi zahtjev je povratak svih radnika na posao, po cijenu da plaće budu umanjene u sljedeća tri mjeseca i to: radnicima 10%, poslovođama 20%  i upravi 30 %.
Dalje, ukoliko zaista mora doći do otpuštanja radnika da im se otpremnima isplatu u iznosu od 400 KM za godinu radnog staža, te osnivanje Disciplinske komisije koja bi mogla određivati kada se radi o težoj povredi radne dužnosti, zbog koje bi radnik snosio posljedice.
Načelnik Ivan Vukadin je predložio, kao što je to obećao i na sjednici OV, da se u ponedjeljak održi zajednički sastanak s vlasnikom Tvornice kabela Istokom Piklom, predstavnicima Sindikata i načelnikom općine i to u prostorijama Općine, a sve s ciljem da se usuglase zahtjevi i postigne dogovor o prekidu štrajka.
Sa svim što je danas rečeno, posebice sa zahtjevom  Sindikata bit će upoznat vlasnik Pikl, pa ako se postigne dogovor, radnici bi prekinulo štrajk i počeli raditi u sljedeći utorak.
I što je važno, dogovoreno je da se danas isporuči roba iz Tvornice kabela, odnosno na se neometano utovari oko 5 kamiona robe.
www.tomislavnews.com

Potpora Sindikatu TKT-a

Nezavisni sindikat djelatnika srednjih škola Hercegbosanske županije, posebno djelatnici Srednje strukovne škole i Gimnazije Marka Marulića iz Tomislavgrada, daje punu potporu Sindikatu Tvornice kabela u njihovim nastojanjima da što prije riješe nastalu situaciju, te da 50 djelatnika ostane na svojim radnim mjestima.

Našim susjedima, prijateljima, članovima sindikata tvornice, želimo poslati poruku da budu ustrajni i složni jer je to jedini način kako mogu spasiti 50 obitelji od siromaštva. Apeliramo na vlasnika, upravu tvornice, izađite pred djelatnike, te sa sindikalnim čelnicima pokušajte naći rješenje koje će zadovoljiti obje strane.

Također, pozivamo općinske i županijske vlasti da se uključe i pomognu u pronalaženju izlaza iz ove mučne situacije koja nikome ne koristi.

Priopćeno je iz nezavisnog sindikata djelatnika srednjih škola HB županije.
www.tomislavnews.com