TG Kultura/Zabava

VIDEO: Duvnjaci uživali u izvedbama duhovnih pjesama splitskog Zbora Mihovil

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ

”Drago nam je biti u Tomislavgradu s hrvatskim pukom i pjesmom u zajedništvu slaviti Boga”, naveo je voditelj Zbora Mihovil, Mate Pocrnjić.
Splitski Zbor Mihovil iz Splita održao je koncert duhovne glazbe u Tomislavgradu te oduševio prepunu tomislavgradsku baziliku. Koncert je održan u sklopu Dana sv. Nikole Tavelića, a gvardijan duvanjskog samostana fra Sretan Ćurčić članovima Zbora zahvalio je na dolasku i sudjelovanju u programu Dana sv. Nikole Tavelića. ”Ovo nam je tek drugi nastup ove godine, drago nam je biti u Tomislavgradu s hrvatskim pukom i pjesmom u zajedništvu slaviti Boga”, naveo je voditelj Zbora Mihovil, Mate Pocrnjić. Inače, na koncertu je nastupao i jedan Duvnjak, Matej Križanac, koji se predstavio domaćoj publici sjajnim vokalom, piše bljesak.info.

POGLEDAJTE VIDEO!

https://www.bljesak.info/kultura/glazba/zbor-iz-splita-duhovnim-pjesmama-napunio-baterije-duvnjacima/352859

Zbor Mihovil djeluje još od osamdesetih godina prošloga stoljeća, a specifični su zbog pjevanja gospela koji na našim prostorima nije pristuan, a duvanjskom je puku došao kao osvježenje i prilika da čuju i nauče nešto novo. VIS Mihovil 2012. godine postaje Zbor Mihovil te se tad opredjeljuju za pjevanje gospela, a kao zanimljivost članovi ističu da su roditelji nekih članova osnovali ovaj zbor.

www.tomislavnews.com/bljesak.info