TG Vijesti

DOBRO vam vedro i posvježe jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura je 18 stupnjeva C, puše lagani vjetar, a jučerašnja, iako kratkotrajna kiša, donijela malo svježine, pa se lake diše. Nebo nad Duvanjskim polje je pretežito vedro, iako sunce još uvijek nije rastjeralo oblake na istoku.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, početak radnog tjedna za one koji još nisu na odmoru, znamo da za poljoprivrednika i građevince nema odmora i da koriste svaki lijepi dan za radove na polju, na njivama, građevinski radni na gradilištima. Pa ipak, kad pripeče dobro bi bilo i njima počinuti, malo se u hladovinu skloniti.

Ne treba ni u čemu nagliti, nikada žuriti, osim ako treba nekome pomoći, a svaki drugi posao može čekati. Pametni su bili stari Latini (da nisu pametni i ne bi bili stari, starost dočekali, haha!) od kojih potječe izreka “Festina lente” ili po naški “Požuri polako”.

Dakle, što god radili neka bude laganini i kako jučer u propovijedi reče biskup Bože Radoš ne gomilajte materijalno bogatstvo, važnije je ono što imati u srcu i duši, a ljubav jest i uvijek bit će najvažnije ljudsko osjećanje i suosjećanje, pa vi razmislite!

www.tomislavnews.com