TG Vijesti

HUMANOST NA DJELU: Obitelj Ivice Gabrića iz Lipe, iz brojne obitelji Gabrić koji žive i rade u Austriji, poslala donaciju Udruzi dijabetičara HBŽ “Krug”

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir

Ovih je dana u Udrugu dijabetičara HBŽ Livno stigla vrijedna donacija  od obitelji Ivice Gabrića  iz Austrije, inače rođenog i odraslog u duvanjskom selu Lipi.

Već dugo dogovaramo predstaviti ovu humanu, čestitu i brojnu obitelj Gabrić, ali oni nisu skloni puno o sebi javno govoriti, pa ipak smo, načelno, dogovorili da to bude uskoro.

Jutros smo nazvali Ivicu koji se upravo sprema u zavičaj i  upitali ga ima li neki poseban razlog  doniranja Udruzi dijabetičara?

-Nikada ne treba imati poseban razlog pomoći potrebitima ako ste u mogućnosti, a moja obitelj, Bogu dragom hvala, sada jest. Mi za ovu donaciju imamo i osobni povod. Prošle godine moja supruga Rosy slučajno je doznala da Udruga dijabetičara HBŽ “Krug” skuplja novčane donacije za kupnju pomagala za djecu dijabetičare.  Budući da i mi imamo kćerku koja živi s tim problemom, dobro znamo što to znači, odlučili smo poslati pomoć u  novcu.
Ove godine supruga se opet čula s ovima iz Udruge i pitala što im treba od lijekova, od pomagala i oni su rekli kako im treba ovo što se dijelom vidi na priloženoj fotografiji i mi smo sretni kada možemo barem malo  pomoći ovim ljudima-rekao je Ivica Gabrić za Tomislavnews.com.

A mi nismo mogli ne upitati ga koliko članova ima obitelji Gabrić u Austriji, u istom mjestu, ili u istom selu, kako kaže Ivica, u Frankenburg, Oberosterreich

– Cijela naša velika obitelj iz Lipe, iz Tomislavgrada, je u Austriji, gdje živimo i radimo, dakle ćaća, mater, nas pet  braće i sestara, stric. Ukupno nas je ovdje  27 članova obitelji, gotovo pola sela 🤣.Imamo građevinsku firmu MPG Maschinenputz Gabric koju smo osnovali ćaća, brat i ja, a zadnjih par godina ćaća je u mirovini pa  smo firmu preuzeli  brat i ja i  s Božjom pomoći radimo, borimo se…I uvijek kažemo, samo Bože zdravlje, a ostaloga će biti- rekao nam je kratko Ivica, koji je u Tomislavgradu završio gimnaziju, pa ga mnogi poznaju, a on i članovi njegove brojne obitelji dolaze u zavičaj, kada god im obveze dopuste.

www.tomislavnews.com/Foto: dio donacije od Gabrića Udruzi “Krug”