TG Vijesti

FOTO: Svečano misno slavlje na Malu Gospu u duvanjskoj Župi Bukovica

Jurprom

___________________

Jurprom

___________________

HDZ


Go to Kamen Galir

Danas, 8. rujna, blagdan je Male Gospe kada častimo rođendan Blažene Djevice Marije. Svečane svete mise u duvanjskom kraju, po tradiciji, služile su se  u Župi Bukovica i Župi Vinica, a mnogi Duvnjaci bili su i na svečanoj misi u  Rami-Šćitu.

Svečano misno slavlje u Bukovičkoj župi, uz koncelebraciju mjesnih svećenika, predvodio je i propovijedao župni kapelan fra Petar Drmić. Crkva je bila puna vjernika, a učenici i njihovi učitelji bili su u dvorištu crkve.

U nadahnutoj propovijedi fra Petar je govorio o rođenju Blažene Djevice Marije, njezinom rođendanu koji se slavi danas, na Malu Gospu, a veće slavlje je na Veliku Gospu, kad je Blažena Djevica Marija uznesena na nebo. Govorio je i o rodoslovlju Isusa Krista, a potom o Djevici Mariji, njezinoj velikoj vjeri, našoj velikoj majci i uzoru svim ženama. Govorio je i o obitelji koja je danas, u suvremenom svijetu, stavljena na kušnju i pozvao vjernike da im Blažena Djevica Marija i Sveta obitelj budu uzori u životu, da se mole i preporuče za zaštitu Gospi i njezinom sinu Isusu.

Današnje misno slavlje bilo je ujedno i misno slavlje za početak školske godine u ovoj župi, pa je zazvan Božji blagoslov za sve učenike i njihove učitelje i roditelje.

Svečano misno slavlje uveličalo je pjevanje Župnog zbora.

www.tomislavnews.com/Foto: Ana Bagarić